Bladen

Blendle-courantenoverzicht van zaterdag 23 augustus

23-08-2014 12:21

nrc.next: De beste reportage uit Ferguson (tot nu toe)

Arjen van Veelen woont om de hoek bij Ferguson en kan er op de fiets naar toe. Dat deed hij dus, en dat leverde dit indrukwekkende verslag op. “Er leek een script geschreven voor ellende, met karakters als de lokale blanke politiechef die steeds precies de verkeerde beslissing nam.” 

de Volkskrant: Heb je dit al gezien?

De onthoofding van James Foley. En andere gruwelijke filmpjes. Op sociale media is er haast geen ontkomen meer aan: afgehakte hoofden en andere schokkende beelden komen bijna net zo vaak voor in je tijdlijn als schattige katjes. Wat doet dat met een mens?

de Telegraaf: De politie doet niks voor Merel

Merel werd misbruikt door haar sportleraar en besloot aangifte te doen “om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt”.
Ruim drie jaar later heeft de politie nog steeds amper actie ondernomen. Merel doet gedesillusioneerd haar verhaal. En de sportleraar? Die geeft nog steeds les.

Trouw: Wie is wie in de djihad?

Even voor de duidelijkheid: IS, de taliban, Al-Kaida en Hamas beroepen zich allemaal op de islam. Maar er zitten grote verschillen tussen deze vier terreurorganisaties. Met dit artikel weet je weer precies hoe het zit.

NRC: Op visite bij Amazon Web Services: de achterkant van Amazon

Amazon houdt er een nietsontziend prijsbeleid op na. Ook als het over de lunch en het parkeergeld van medewerkers gaat.

de Volkskrant: Een Gronings boekwinkeltje heet Isis

Al sinds 1984 heet het zo, maar pas sinds kort wordt de winkel dagelijks bespuugd en besmeurd. Columnist Peter Middendorp nam een kijkje. “Ze roepen dat ze de boel in de fik zullen steken, dat ze alles kort en klein komen slaan of de ramen in zullen gooien.”

Joris Bellwinkel/Blendle