Binnenland

Stille tocht voor 39 dode labradors in Maastricht

22-08-2014 16:16

Het regionieuws van vrijdag 22 augustus.

Man in elkaar geslagen door partner en haar zoon

In Oss hebben een 46-jarige vrouw en haar 17-jarige zoon de 54-jarige partner van de vrouw dermate zwaar mishandeld, dat de man met verschillende botbreuken in zijn gezicht richting het ziekenhuis moest worden gebracht. De twee zijn aangehouden, de aanleiding van de knokpartij is vooralsnog onbekend.

Man verliest oog bij knokpartij

Een man uit Tuitjenhorn die betrokken raakte bij een knokpartij op de kermis in Warmenhuizen, moet het de rest van zijn leven doen met één oog. Hij werd weggestuurd door de uitsmijer van een café, maar kwam later verhaal halen. Daarbij kwam het opnieuw tot een handgemeen, waarbij het glas van de bril van de man in zijn oog terecht kwam. De man maakt kans op de Darwinaward 2014.

Stille tocht voor dode labradors

De universiteit van Maastricht heeft zo’n 39 labradors onnodig de dood ingejaagd. Dat zegt althans de Anti Dierproeven Coalitie, die een WOB-verzoek deed en nu beschikt over stukken van het hondenonderzoek. De coalitie zal op 1 september protesteren bij het universiteitsgebouw en op dierendag een stille tocht organiseren. Daarin lopen ook 39 labradors mee.

Paal op fietspad

Voor het eerst in de geschiedenis van deze rubriek duiken we de grens over, met dank aan Lara Rense. Zij attendeerde de redactie op een fietspad in België voor het gebouw van het Instituut voor Verkeersveiligheid. Midden op het fietspad staat een metershoge paal. Enfin, kijkt u zelf.

Jongen (12) uit het niets geslagen

In Emmen is donderdag een 12-jarige jongen uit het niets mishandeld door een onbekende man. De jongen fietste van school naar huis, toen hij plotseling werd geslagen bij de fietstunnel aan de Meerdijk. Hij liep daarbij een bloedneus op. De dader omschreef hij als een blanke man tussen de 30 en 50 jaar oud.

Man ligt weken dood in huis

In het Twentse Goor heeft de politie het lichaam gevonden van een man die vermoedelijk al enkele weken dood in zijn huis lag. Hij is een natuurlijke dood gestorven. Vorige week was het ook al raak in Twente, toen een 68-jarige vrouw dood werd aangetroffen. Zij lag vermoedelijk al twee maanden in haar huis.

Stier ontsnapt, wordt doodgeschoten

Paniek in Lichtenvoorde, waar een doorgedraaide stier wist te ontsnappen uit een slachthuis. Het beest rende een wijk in, waar het uiteindelijk door een jachtopzichter werd doodgeschoten. Het beest werd andermaal naar de slager vervoerd.

Omstreden rapper spreekt bij pro-Gaza-demonstratie

Rapper Ismo geeft flikkers geen hand en heeft haat de fucking Joden nog meer dan de nazi’s. Althans, dat zegt de rapper in zijn nummer ‘Eenmans’. Om dat laatste kracht bij te zetten, zal Ismo spreken bij een pro-Gaza-demonstratie in Breda. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt, dat de organisatie van de demonstratie niet op de hoogte was van de controversiële teksten van de rapper en dat dus nog moet worden bezien of de invitatie niet wordt teruggetrokken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
http://youtu.be/frTkFOPZfiE