Pamela Anderson: ALS stichting moet stoppen met dierproeven

22-08-2014 08:49

Pamela Anderson heeft geweigerd de ALS Ice Bucket Challenge aan te gaan. “Ik wil de ALS Stichting uitdagen te stoppen met dierenproeven”, legde de actrice in een tegenreactie uit op Facebook.

Terwijl beroemdheden massaal filmpjes plaatsten waar ze emmers ijswater over zich heen gieten om de aandacht te vestigen op de spierziekte ALS, wil Anderson een serieuze kanttekening zetten bij de ludieke promotie voor de Amerikaanse stichting die zich inzet voor ALS-patiĆ«nten. “Bij recente experimenten die bekostigd worden door de ALS Stichting zijn gaatjes in de hoofden van muizen geboord om ze te infecteren met verlammende ziekten. Ook werden ze gedwongen op een hellende loopband te rennen totdat ze erbij neervielen.”

De actrice stelt dat dierenproeven achterhaald zijn en op dieren geteste medicijnen meestal geen stand houden zodra ze bij mensen worden getest. De actrice staat bekend als fervent dierenactivist, zo voert ze ook fel campagne tegen het gebruik van bont.

Sommige andere uitgedaagde beroemdheden laten de emmer ijswater liever ook staan. Motorcrosser en man van Pink Carey Hart doneerde geld aan de stichting en liet de emmer water achterwege. Charlie Sheen vulde een emmer met 10.000 dollar in plaats van water en ook president Obama liet het water achterwege maar beloofde een gulle donatie.