Almere wil blogger vervolgen

22-08-2014 11:21

Pascal Vanenburg, een blogger uit Almere, wordt wellicht vervolgd door die gemeente. De aanleiding is een blog wat hij schreef over een ontmoeting met een man die erg veel overeenkomsten heeft met de Nederlandse jihadist Khalid K.

Vanenburg, die zowel de plaats Almere als de naam van de jihadist niet noemt in het stuk, beschreef hoe de man een uitkering bij hem kwam aanvragen.

Het verhaal werd overgenomen door De Telegraaf, die echter wél namen en de plaatsnaam toevoegde. Dit schoot de gemeente in het verkeerde keelgat, want er mag geen privacygevoelige informatie naar buiten gebracht worden door (ex-)ambtenaren.

De blogger stelt echter dat hij dit ook niet gedaan heeft. Wel heeft hij uit voorzorg het verhaal enigszins herschreven.

De gemeente wil niet zeggen of er contact met de schrijver is opgenomen. “In het specifieke geval van de heer Vanenburg onderzoeken wij op dit moment hoe deze kwestie juridisch in elkaar steekt. Zolang we dit nog onderzoeken, kunnen we er geen mededelingen over doen,” aldus een woordvoerder.