Plofkrakers bedreigen omwonenden

21-08-2014 07:45

Bij een plofkraak aan de Pieter Calandlaan in de hoofdstad is in de nacht van woensdag op donderdag een complete voorgevel opgeblazen. Het pinapparaat dat het doelwit was, kwam hierbij op straat te liggen. Dit meldt AT5.

De daders gebruikten een gasfles om de explosie te veroorzaken. Door de klap lagen stukken van de muur en de ING-geldautomaat zelf verspreid over het plein.

Volgens getuigen werd de kraak gepleegd door vier mannen met bivakmutsen. Geschrokken omwonenden die voor het raam stonden te kijken naar het tafereel, werden naar eigen zeggen met de dood bedreigd door de dieven. Deze riepen: “‘Naar binnen, anders schiet ik je dood.”

Na de kraak lieten de rovers een gestolen Volkswagen Golf met draaiende motor achter en gingen er vandoor op twee scooters in de richting van het Ecuplein. Hoeveel de daders hebben buitgemaakt, is niet bekend. Wel probeerde een 27-jarige man na de plofkraak geld te stelen, hij is aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.