Binnenland

Het volgende bericht wordt u aangeboden door het Openbaar Ministerie

21-08-2014 17:06

De hoofdofficier van justitie  van het parket Den Haag heeft kennis genomen van de schokkende foto’s  op de website Geen Stijl.nl. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in ons land en journalisten hebben een bijzondere positie in onze rechtsstaat. Er zijn echter grenzen aan de vrijheid van meningsuiting en de vraag is of hier door de journalist een strafrechtelijke grens is overschreden. Het OM heeft derhalve besloten om over te gaan tot een strafrechtelijk onderzoek op grond van bedreiging van een bestuurder.  Het onderzoek is inmiddels gestart. Het is niet aan te geven hoe lang dit gaat duren. Zodra meer mededelingen kunnen worden gedaan, komt het OM Den Haag hiermee actief naar buiten.

— Einde bericht —

Update 17.16 – Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, is niet te spreken over de actie van het Openbaar Ministerie.

Update 17.29 – Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, is een solidariteits-actie op twitter begonnen.

Update 23.04 – Oud-Kamervoorzitter en liberaal Frans Weisglas (in ieder geval vroeger van de VVD) vindt het goede zaak dat Geenstijl wordt aangepakt door het OM.