Blendle krantenoverzicht van 21 augustus

21-08-2014 09:09

Dit zijn de beste artikelen uit de kranten van vanochtend.

de Volkskrant: Henk Coort kreeg gelijk, defensie wist van giftige stoffen
Defensie weet al vijftien jaar dat medewerkers in de onderhoudsbasis in Brunssum zijn blootgesteld aan grote concentraties van een zeer kankerverwekkende stof. Henk Coort werkte er twintig jaar. Nu heeft hij kanker. En hij is de aanvoerder van nog honderd zieke defensiemedewerkers.

De Standaard: En toen was James Foley dood
‘Ik wou dat ik meer tijd had, dat ik hoop op vrijheid kon hebben en mijn familie opnieuw kon zien. Maar dat schip heeft de haven verlaten.’ Daarna volgt de executie met het mes.

krantenoverzicht 21 augustus

AD: Hoelang houdt de waardering voor Rutte en Timmermans nog stand?
Door hun optreden rondom MH17 is de waardering voor premier Mark Rutte en minister Frans Timmermans gegroeid. De vraag is nu alleen hoelang die waardering stand zal houden, zowel in de Tweede Kamer als bij de burgers. ”Eenmaal in het stemhokje zal niemand zeggen: wat een goede speech hield Timmermans bij de VN. Mensen kiezen toch vanwege zaken dichter bij huis.”

nrc.next: De hele Ice Bucket Challenge wordt me te veel
Van Roosmalen is er klaar mee. “Na een scheut ijswater gilden ze het uit en sprongen ze alle kanten op, het werd meteen duidelijk waarom Eto’o op het laatste moment afzag van een transfer.” Zullen we gewoon weer gaan doneren?

de Volkskrant: Rotterdamse hacker gaf aanzet tot grootste cyberklopjacht ooit
De 19-jarige vwo’er Jaïr M. kocht het programma Blackshades, waarmee hij computers kon overnemen. Hij verzamelde filmpjes van meisjes die zichzelf bevredigden, maar kwam ook kinderporno tegen en de gestolen examens van het Ibn Ghaldoun. Toen de politie hem arresteerde had hij 42 miljoen bestanden op zijn computer. Vandaag staat hij voor de rechter.

TPO Magazine: Hoe voorkom je dat jouw hoofd er af gaat?
Naar aanleiding van het vreselijk nieuws over de door IS onthoofdde Amerikaanse journalist James Foley schreef onze oorlogscorrespondent Arnold Karskens op waar hij allemaal rekening mee moet houden om niet ook zonder hoofd te eindigen. Een eye-opener.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle