Binnenland

Beeld: medewerkers Naturalis trekken dooie walvis aan stukken

21-08-2014 14:33

Op de beelden hieronder (ANP – Bart Maat) ziet u mannen en vrouwen in rode overalls die een dode walvis ontleden en slijmerige ingewanden per strekkende meter oprollen. De mannen en vrouwen behoren bij het ‘walvissnijteam’ (dat bestaat) van Naturalis.

De 17 meter dode vinvis dreef woensdag al dood voor de kust van Katwijk en sindsdien is de dooie vis niet meer uit het nieuws weg te slaan. Ondanks de opmars van ISIS, een onthoofdingsvideo (inclusief oproep tot censuur), een hek van een half miljoen voor de villa van uw majesteit, kruitvat Den Haag, de VVD die meeuwen kapot wil maken en nog duizend andere dingen die wél serieus nieuws zijn, is een dode vis nog altijd Heel Bijzonder Nieuws in Kabouterland Nederland.

Wij gaan er vanuit dat voor zowel het verslaan van dit extreem belangrijke nieuws als voor het aan stukken strekken van de inhoud van deze rauwe visstick gebruik is gemaakt van het Dode Aangespoelde Vissen Protocol (pdf) en, uiteraard, van de daarbij behorende beslisboom.

Deze dode vis heeft nog geen naam (dropt u de naam even in de comments?), maar ook zonder deze dode vis een naam te geven moet het mogelijk zijn een stille tocht te organiseren voor die bak graten.

Zo gaat dat, in Kabouterland Nederland.

En dan hebben we mazzel dat DWDD nog niet is begonnen, anders zat u vanavond te kijken naar Kees Moeliker en Freek Vonk die vertellen over het rijke ingewandenleven van vinvissen, onderwijl lyrisch bejubeld door Matthijs van Nieuwkerk.

ANP-1000_28364680 ANP-1000_28364676 ANP-1000_28364684 ANP-1000_28364669