Binnenland

Vrouw (53) in scootmobiel verzint bedreigingen en mishandeling

20-08-2014 16:12

Het regionieuws van woensdag 20 augustus.

Vrouw (53) in scootmobiel verzint bedreigingen en mishandeling

Een 53-jarige vrouw uit Hoogeveen, die zei tot drie keer toe te zijn mishandeld en bedreigd in haar scootmobiel, heeft het verhaal uit haar duim gezogen. In een reportage bij RTV Drenthe deed ze onlangs haar verhaal en liet ze verwondingen zien in haar hals en op haar polsen, die door toedoen van een onbekende vrouw zouden zijn toegebracht. De politie twijfelde aan haar verhaal en heeft nu bevestigd dat ze het zelf heeft verzonnen. Hoewel het doen van een valse aangifte strafbaar is, heeft de politie haar enkel overgedragen aan de GGZ.

Almelo strijdt tegen overlast van zwervers

In Almelo worden centrumbezoekers nogal eens geteisterd door de capriolen van zwervers en alcoholisten. Zo plassen de zwervers in het zicht van winkelend publiek, om maar eens iets te noemen. Om dat tegen te gaan heeft de gemeente twee openbare wc’s neergezet en geldt er voor een aantal personen een groepsverbod. Daarnaast hoopt de gemeente de zwervers middels project Dagloon een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Stop met anoniem bellen

Ouderen Appèl Eindhoven vindt dat de gemeente niet langer met een anoniem telefoonnummer moet bellen. Mensen die bijvoorbeeld in financiële problemen zitten en denken dat de deurwaarder belt, nemen de telefoon vaak niet op, zo is het argument. Henk Krol van de partij gaat raadsvragen stellen over het anonieme bellen van de gemeente. Transparatie is key, zo vindt de partij.

Gratis introductieles bij Rijdende Popschool

U woont in de omgeving van de Pekela’s en wilt al zo lang de valse zangnoten beperken of de viool of blokfluit leren hanteren? De Rijdende Popschool biedt uitkomst én komt met een knalactie: een gratis introductieles. Dat melden het immer betrouwbare PrachtigPekela en Westerwoldeactueel. Kinderen die vorig jaar lessen hebben gevolgd konden na drie maanden “al aardig wat nummers spelen”.

Purmerend krijgt nieuwe kledingzaak

In Purmerend is een H&M geopend. Dat betekent goed nieuws voor voornamelijk het vrouwvolk in Purra. Waarom RTV Noord-Holland dit niet door middel van een liveblog heeft gecoverd blijft voorlopig gissen, maar de regionale zender heeft er toch maar even aandacht aan gewijd. Evenals sommige dames op Twitter. De eerste honderd klanten kregen een waardebon van honderd euro.

Gemeentemedewerker van kamp afgejaagd

Een gemeentemedewerker van de gemeente Schinnen is vanmorgen van een woonwagenkamp in Amstenrade gejaagd. Hij kwam daar om te praten over het saneren van de grond. De man werd fysiek agressief bejegend en keerde later terug onder politiebegeleiding. Een aantal bijgebouwen op het kamp zijn gesloopt in opdracht van de gemeente en daarbij kwam asbest vrij.