Nieuws

Twitter gaat ongevraagd tweets in je timeline gooien

20-08-2014 09:46

Twitter heeft het beleid voor het tonen van tweets in de tijdlijn aangepast. Voortaan kunnen ook tweets worden weergegeven van mensen die de gebruiker niet volgt.

Op de hulppagina van Twitter staat sinds kort dat tweets van onbekenden, nieuwe accounts om te volgen en andere ‘populaire of relevante content’ aan de Timeline kunnen worden toegevoegd. “Dit betekent dat je soms tweets zult zien van accounts die je niet volgt”, valt er te lezen. “We selecteren elke tweet op basis van een aantal signalen, bijvoorbeeld hoe populair de tweet is en hoe mensen in jouw netwerk erop reageren.” Het nieuwe beleid werd in de afgelopen week al opgemerkt door gebruikers.

Volgens Quartz wordt Twitter door de stap ‘fundamenteel anders’, omdat de twitteraar in principe minder controle krijgt over zijn of haar feed. Maar dat kan ook voordelig uitpakken, aldus de technologiesite. “De beste tweets die je niet ziet, zijn waarschijnlijk interessanter dan een groot deel van de tweets die je wel onder ogen krijgt.”

BuzzT