‘Gezin Hamasleider gedood door Israëlische aanval’

20-08-2014 08:30

Een Palestijns kind van 2 en een vrouw waren dinsdag de eerste doden nadat het bestand tussen Israël en de Islamitische Verzetsbeweging Hamas was gesneuveld. Ze kwamen om het leven door een Israëlische luchtaanval nadat vanuit de Gazastrook raketten waren afgevuurd op Israël. Volgens Hamas gaat het om het gezin van de leider van de militaire vleugel de organisatie.

Hamas spreekt van een doelbewuste aanslag op het leven van de “grote leider” Mohammed Deif. Over het lot van Deif zelf is niets bekend. Israël zegt dat het de berichten over de dood van de vrouw en dochter onderzoekt.

Luchtaanvallen

Volgens Palestijnen heeft Israël dinsdag 35 luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de Gazastrook. Eén van de aanvallen was op het huis waar het kind en de vrouw verbleven.

Raketten

Volgens Israël zijn al tientallen raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook. Een van de raketten kwam dinsdagavond neer in de omgeving van Tel Aviv neer. Het was voor het sinds de gevechten 10 dagen minder hevig werden dat een raket uit de Gazastrook zo ver kwam. De militaire tak van Hamas heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Het Israëlische leger heeft burgers tot op 80 kilometer van de Gazastrook opgeroepen schuilkelders open te stellen.