Buitenland

‘Racistische’ Deense kunst in Zweden gecensureerd

19-08-2014 14:28

In Zweden is men zó politiek correct dat zelfs kunst die is bedoeld om racisme en discriminatie te bestrijden als ‘racisme!’ wordt gezien. En derhalve moet worden gecensureerd.  

De Deense performance art getiteld Through Different Eyes was onderdeel van een expositie op het Zweedse Malmö Festival maar moest worden geschrapt nadat 200 boze Zweden een petitie tegen de ‘racistische kunst’ hadden ingediend.

Het idee achter Through Different Eyes was bezoekers te laten ervaren hoe het is om ‘een ander’ te zijn. Dus blanken konden zichzelf zwart schminken en zwarten konden zichzelf blank laten schminken. Maar ook konden mannen vrouw worden, ouderen jong en vice versa.

Volgens de kunstenaar is het werk dan ook bedoeld om ‘de culturele diversiteit te vieren’.

De boze petitietekenaars hadden geen humor want politiek correct echter zagen dat heel anders en vonden het vooral een wedstrijdje black face-schilderen.

Opvallend genoeg werd dit werk eerder ook in Denemarken geëxposeerd maar toen kwam er geen enkele klacht binnen. Volgens de organisatie van het Malmö Festival, die dus doodleuk kunst censureert, ‘toont de Zweedse gevoeligheid juist aan dat men met het integratiedebat in Zweden veel verder is dan in Denemarken’.

Volgens ons toont het censureren van kunst vooral aan dat er überhaupt geen debat meer mogelijk is omdat het is doodgeslagen door politiek correcte jammeraars die helemaal niets van kunst begrijpen.

Via deze link kunt u een aantal van de gecensureerde ‘racistische’ kunstwerken bekijken.