Binnenland

Man (41) beschuldigt Kamerleden van pedofilie, incest en verkrachting

19-08-2014 16:08

Het regionieuws van dinsdag 19 augustus.

‘Vrouw ontvangt post buurman, lijdt immateriële schade’

Ene mevrouw Smit uit Uithuizermeeden wil een vergoeding van Arriva wegens geleden “materiële en immateriële schade”, nadat zij herhaaldelijk aanmaningen kreeg wegens zwartrijden terwijl ze nooit met de trein reist. De brieven bleken bestemd te zijn voor haar buurman, maar vielen telkens bij haar op de mat. Arriva stuurde al een bosje bloemen, maar dat is voor mevrouw Smit onvoldoende. Ze voelt zich “onheus bejegend, geschoffeerd en niet serieus genomen”.

Hongerstaker heeft andere verplichtingen

In Enschede zijn afgelopen vrijdag dertig christenen in hongerstaking gegaan, om de regering in Den Haag aan te sporen iets te doen tegen het geweld van IS in Irak. Inmiddels zijn er nog twintig over. Woordvoerder George Hanna stopte ook. Hij was moe en had andere verplichtingen.

OMFG! Een kledingwinkel!

In Enschede heeft kledingwinkel Primark een nieuwe vestiging geopend en dat was reden genoeg voor de Tubantia om eens flink uit te pakken. Middels een heus liveblog (mét webcam, mind you) werden exact die zaken belicht die u altijd al wilde weten. Zo waren er overbodige dranghekken, modeblogsters, oma’s die nooit naar de Bijenkorf gingen maar wel naar de Primark en nog véél meer noemenswaardigheden.

‘Fuck WiFi, support the team’

Het is ook nooit goed. PSV-supporters hebben geprotesteerd tégen de service van hun club om gratis WiFi in het stadion beschikbaar te stellen. Dat kan afleiden van het kijken naar de wedstrijd en dus was daar actie. “’Fuck WiFi, support the team”, zo viel te lezen op een spandoek. De voorzitter van de supportersvereniging noemt de actie “sympathiek”.

Totaalidioot gearresteerd

Een 41-jarige man uit Breda is gearresteerd, nadat hij Tweede Kamerleden maandenlang terroriseerde. Zo stuurde hij bedreigingen naar hun kinderen en beschuldigde hij de politici van pedofilie, incest en verkrachting. De man zou ook advocaten en ziekenhuispersoneel hebben bedreigd.

Politicus favorite seksueel getinte berichten

Een Utrechtse politicus heeft de afgelopen maanden enkele seksueel getinte berichten op Twitter gefavorite. Experts vinden dat onhandig. De politicus heeft ervan geleerd. “Je moet voorzichtig zijn met dit soort dingen.” Hij/zij gaf aan de sites inderdaad graag te bezoeken.

Pekelpop gaat de grens over

Stichting Pekelpop is erin geslaagd om voor het eerst in de historie een internationale act naar Pekela te loodsen. Een mijlpaal. Eye Sea I komt en dat laat volgens PrachtigPekela zien dat de organisatie “een neusje heeft voor bijzondere projecten”. De formatie uit Estland speelde voor maar liefst 75 belandstellenden in een authentieke boerenschuur aan de rand van Oude Pekela. Komende maand volgt een nieuwe primeur, als Pekelpop op een gastlocatie verblijft. Strijdtoneel: Wedde.