Den Haag op scherp om pro-Gaza demonstranten

19-08-2014 09:44

In Den Haag wordt rekening gehouden met een demonstratie van pro-Gaza-betogers bij het ministerie van Defensie. Dit meldt De Telegraaf.

De demonstratie is niet officieel aangemeld, maar werd afgelopen zondag bij een protest in Utrecht aangekondigd. De krant meldt dat het departement vandaag rond het middaguur uit voorzorg de deuren sluit. “Er mag gedemonstreerd worden, maar het ministerie moet wel kunnen functioneren,” zegt een gemeentewoordvoerder.

Ophef

Eerdere protesten tegen de Israëlische aanval op de Gazastrook zorgden voor veel ophef in de Hofstad. Zo werden er antisemitische leuzen geroepen en werd er met vlaggen gezwaaid van de extremistische Islamitische Staat. Ook werd een journalist belaagd en brachten mensen de Hitlergroet.

Spoeddebat

De gemeenteraad kwam onlangs bijeen voor een spoeddebat over de onrust. De PVV wilde dat burgemeester Jozias van Aartsen zou opstappen, maar dit gebeurde niet.

Schilderswijk

Er komen nog meer protesten inDen Haag: tot nu toe hebben al zeven actiegroepen zich gemeld bij de gemeente die op 20 september een ‘IS-gerelateerde’ demonstratie willen houden in de stad. Burgemeester Van Aartsen heeft een verbod ingesteld voor demonstraties in de Schilderswijk.