Binnenland

‘PvdA-lid correspondeert met Obama’

18-08-2014 16:09

Het regionieuws van maandag 18 augustus.

Politie en FIOD vallen toko Ali Baba binnen

De FIOD en de politie hebben vanmorgen gezamenlijk de Turkse grillroom Ali Baba in Appingedam leeg getrokken. De hele inventaris werd meegenomen.

Jongeren trekken aan noodrem

In Overijssel hebben vijf jongens en een meisje zich misdragen in een trein. Er werden vernielingen aangericht en één van hen trok aan de noodrem. Op het station van Heino namen ze de benen en renden ze richting het centrum. Heeft u iets gezien. Onderneem zelf geen actie en bel de politie.

Eis: jaar cel voor misbruiken meisje

Als het aan het OM ligt, krijgt de 57-jarige Marin K. uit Almere een celstraf van een jaar plus een jaar voorwaardelijk. Als K. bestraft wordt, staat hij dus over pak ‘m beet acht maanden weer buiten en dat terwijl hij een 12-jarig meisje heeft misbruikt. Hij leerde haar kennen via een chatbox, liet haar ‘ongepaste handelingen’ verrichten, stuurde foto’s van zijn piemel en sprak IRL met haar af bij de Haarrijnse Plas. Het meisje zou hem daar vrijwillig oraal hebben bevredigd. K. zegt heel veel spijt te hebben.

PvdA-lid correspondeert met Obama

Lisette Borkens schreef een e-mail aan de Amerikaanse president Obama. Ze vertelde hem blij te zijn met zijn inspanningen in Irak en zijn vastberadenheid om iets voor de wereld te doen. Niet lang daarna kreeg zij een reactie vanuit het Witte Huis. Ondertekend door Obama, ongetwijfeld opgesteld door iemand anders. Maar dat maakt het niet minder awesome om mee te pronken op het blog van de PvdA Enschede.

Verwarde man zit achttien uur op dak, bekogelt agenten met dakpannen

In Hilvarenbeek heeft een man uit Estland maar liefst achttien uur bovenop een dak gezeten. Volgens Omroep Brabant had hij mogelijk festival Decibel bezocht en daarna verschafte hij zich toegang tot een jachthuis. Daarna vluchtte hij het dak op en bekogelde hij de politie met een flink aantal dakpannen. Hij weigerde naar beneden te komen en viel uiteindelijk in slaap op het dak. Een arrestatieteam kon de man, die onderkoeld was geraakt, naar beneden halen. Hij werd onderzocht door ambulancepersoneel en zal later worden verhoord.