Raadslid Alphen geeft collega aan om bedreiging

15-08-2014 10:33

Het Alphense D66-raadslid Pauline Heijkoop heeft bij de politie aangifte gedaan tegen collega-raadslid Wil Verschuur van BeterAlphen. De vrouw deed aangifte wegens bedreiging. Verschuur zou haar een “leugenachtig rotwijf” genoemd hebben.

Volgens Verschuur is er van bedreiging echter absoluut geen sprake. “Ik was pisnijdig en heb dat duidelijk gemaakt,” meldt het raadslid met overslaande stem aan het AD. “Ik zeg waar het op staat. Heijkoop stapelde de ene leugen op de andere. Ik ben laaiend uit dat overleg gestapt.”

Persoonlijk geraakt

Het D66-raadslid voelde zich persoonlijk geraakt en bovendien bedreigd. Ruim drie weken na de vergadering heeft ze besloten alsnog aangifte te doen bij de politie.

Te aangedaan

Fractievoorzitter Inge Prins stelt dat Heijkoop te aangedaan is om zelf te reageren. “Het heeft blijkbaar veel impact gehad op haar. Ik begrijp van Pauline dat ze er erg van geschrokken is,” aldus Prins: “Wil Verschuur is veel te ver gegaan. ” Ze meldt erbij dat Heijkoop de aangifte op persoonlijke titel deed.

Gesprek over omgangsvormen

Burgemeester Tjerk Bruinsma heeft nog geprobeerd te voorkomen dat er aangifte zou worden gedaan, maar tevergeefs. “Dit is voor mij het moment om met alle raadsleden een indringend gesprek te voeren over woordkeuze en omgangsvormen,” reageert de burgemeester.

De politie is inmiddels begonnen met het verhoren van alle bij het incident aanwezige raadsleden.