Binnenland

Gemeentemedewerker niet vervolgd om kwetsende MH17-teksten

15-08-2014 16:14

Het regionieuws van vrijdag 15 augustus.

Schrijver kwetsend MH17-Facebooktopic gaat vrijuit

De medewerker van de gemeente Den Bosch die onlangs zeer kwetsend schreef over de slachtoffers van vlucht MH17, wordt door de rechter niet vervolgd. De gemeente had aangifte gedaan wegens smaad en laster, maar volgens het OM was de tekst niet gericht tegen de gemeente en is het ook niet de bedoeling van de schrijven geweest om de gemeente te beschadigen. De ouders van de jongen schreven onlangs al een excuusbrief.

Darttalent leent geld van ouders na onenigheid met sponsoren

Darttalent Kevin Voornhout heeft gesodemieter met drie van zijn sponsoren. De pijltjeswerper had naar eigen zeggen een afspraak gemaakt dat de bedrijven hem de rest van het jaar zouden steunen en dat hij bij successen de helft van zijn prijzengeld zou afstaan. Zijn ouders hebben hem nu vierduizend euro voorgeschoten. Voornhout won eerder dit jaar van Raymond van Barneveld.

Motorrijder botst op 45-kilometerwagen

Een motorrijder is vanmorgen in Hoogeveen ernstig gewond geraakt, toen hij achterop een 45-kilometerwagen botste. De wagen wilde net een oprit oprijden op de Hoogeveenseweg, toen het ongeluk geschiedde. De motorrijder is naar het ziekenhuis vervoerd.

Primark goed voor werkgelegenheid in Enschede

De komst van de Primark in Enschede levert een schat aan werkgelegenheid op. De winkelketen biedt in totaal uitkomst voor 420 full- en parttime werkzoekenden. Onder hen bevinden zich mensen die tot de sluiting vorig jaar bij De Bijenkorf werkten. Het gaat onder meer om verkopers, magazijnmedewerkers, schoonmakers en beveiligers. Dinsdag gaan de deuren open.

Rivalen werken samen

Voetbalclubs SV Carvium en SV Aerdt gingen tot voor kort als rivalen door het leven, maar hebben inmiddels de krachten gebundeld. Aangezien beide elftallen regelmatig een spelerstekort hadden, komen zij vanaf dit seizoen uit als één team. De ene seizoenshelft in het tenue en op het terrein van Carvium, de andere in de clubkleuren van Aerdt. Onderstaande video laat zien dat beide teams daar behoorlijk professioneel mee om weten te gaan.

Oudste man en vrouw wonen in Amersfoort

De oudste man en vrouw van Nederland wonen sinds deze week in Amersfoort. Egbertje Leutscher-De Vries overleed op 111-jarige leeftijd en dus is Nelly de Vries-Lammerts nu de oudste Neerlandse dame. Serop Mirzoyan was al de oudste man van Nederland en ook hij woont in Amersfoort.

Dief mag gratis oorbellen komen halen

Epic. Uit de dameszaak van Helen Lannoye werd afgelopen zaterdag een ketting gejat. Lannoye heeft inmiddels een briefje in de etalage hangen, waarop staat te lezen dat de dief ook de bijpassende oorbellen mag komen ophalen. Gratis en voor niets. Lannoye heeft daar naar eigen zeggen nu niks meer aan.

Jumbo Pekela deelt uit

De Jumbo in Pekela blijft maar uitdelen. Waar eerder deze week al een krat met boodschappen werd verloot, was het deze keer Ingrid in ’t Hout die er met de prijzen vandoor ging. Ze won een tent en een gasbarbecue en kreeg deze uitgereikt uit handen van niemand minder dan filiaalmanager Robert de Roos. PrachtigPekela maakte deze sfeerreportage van het heugelijke feit.