Fans steunen Sir Cliff Richard

15-08-2014 10:02

Nadat de politie gisteren een inval deed bij Cliff Richard wegens een zedenzaak uit de jaren ‘8o, kan hij nog steeds op veel steun van zijn fans rekenen. Nadat bekend werd dat de politie zijn huis heeft doorzocht vanwege een misbruikzaak waarin een jongen jonger dan 16 betrokken zou zijn, spraken duizenden fans via social media hun steun uit voor de muzikant.

Binnen enkele uren kreeg Richard meer dan 4000 nieuwe likes op Facebook. Honderden fans wijdden een Facebookpost aan hem. “Cliff kan absoluut niets verkeerd gedaan hebben, mensen proberen gewoon dingen te vinden die er niet zijn, hij heeft nooit iets gedaan waarover ze kunnen schrijven. Zijn loyale fans staan achter hem”, aldus één van hen.

Een andere fan noemt hem “een echte heer, ik heb hem zo vaak ontmoet, dit is niet waar, kop op.” Een aluhoedje gaat nog verder, die persoon denkt dat de autoriteiten ”een hele goede afleiding nodig hadden voor de publieke aandacht voor de overheid vanwege oorlogsmisdaden, hulp aan het Midden-Oosten et cetera.”

Op de fansites van Richard worden critici weggestuurd. “Als je niet in Cliff gelooft, verlaat dan alsjeblieft deze pagina”, zo valt er te lezen.

Sir Cliff reageerde zelf ook. “Deze beschuldigingen slaan nergens op,” zegt hij. “Ik heb ervoor gekozen er niet op in te gaan. Ik wilde er niet over praten, omdat dit alleen de geruchten zou voeden. De politie heeft nu echter een inval gedaan in mijn huis, zonder daarvan melding te doen. Behalve, blijkbaar, aan de pers.”