Veldslag dreigt in Schilderswijk

13-08-2014 07:14

PVV-leider Wilders heeft een oproep gedaan aan iedereen om deel te nemen aan de tweede Mars van de Vrijheid op 20 september. In antwoord hierop rekruteren groepen allochtone jongeren inmiddels ’troepen’ om de buurt met grof geweld te verdedigen. De Telegraaf meldt dat hierdoor een veldslag in de Schilderswijk dreigt.

Bakstenen

Wilders stelt dat talloze mensen in het land zich eraan ergeren hoe moslimextremisten en jonge relschoppers uit de wijk afgelopen zondag een anti-ISIS-demonstratie verstoorden met een blokkade, geweld tegen agenten en aanvallen op journalisten. Er werd ook onder meer met bakstenen gegooid.

Kalifaat

Volgens de PVV-voorman bewijst het feit dat de politie de eerste Mars voor de Vrijheid, die wel officieel aangekondigd was, omleidde in plaats van de andere uit elkaar sloeg, dat er in Den Haag ’een klein kalifaat’ gevestigd is. “We moeten laten zien dat we dat niet pikken,” zegt hij: “We moeten er met tienduizenden heen”.

Als de demonstratie verboden wordt heeft hij nog een troef achter de hand. “Desnoods loop ik er in m’n eentje met de Nederlandse vlag. Al zullen de mensen die mij beveiligen dat geen goed idee vinden,” aldus een strijdvaardige Wilders.

Spijkermatten

Schilderswijkers en moslimradicalen zijn van plan de demonstratie van 20 september opnieuw te blokkeren. Ene Zakaria stelt dat ze zich zwaar zullen bewapenen. “Dit keer zijn wij met honderden. Daar kan de politie echt niet tegen op. We beschermen ons tegen traangas en waterkanonnen. Als het moet leggen we spijkermatten neer om de Mobiele Eenheid weg te houden”.

Gemeenteraad

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen komt vanavond vervroegd terug van vakantie. Hij moet zich morgen in een spoeddebat in de Gemeenteraad verantwoorden over de ongeregeldheden in de wijk.