Binnenland

Vader en zoon hebben wapenarsenaal in huis

13-08-2014 16:08

Het regionieuws van woensdag 13 augustus.

Kat zit twee weken vast in gierput

De familie Ruigrok uit Nuis heeft zijn kat terug, die al zo’n twee weken vermist werd. Het beestje zat vast in de gierput van de buurman en bleek sterk vermagerd. Saillant detail: pa Ruigrok is lid van de vrijwillige brandweer en ging op de melding af, niet wetende dat hij zijn eigen poezenbeest zou gaan redden. Het verzwakte beestje stinkt een uur in de wind, parfum moet ervoor zorgen dat het enigszins dragelijk blijft in huize Ruigrok.

Rijbewijs en auto kwijt binnen 24 uur

Een man uit Apeldoorn heeft het dermate bont gemaakt, dat hij binnen 24 uur zowel zijn rijbewijs als zijn auto kon inleveren. Hij werd woensdagochtend aangehouden, nadat bleek dat hij teveel had gedronken. Toen de politie zijn rijbewijs wilde innemen, bleek dat de avond daarvoor al te zijn gebeurd. Ook dinsdagavond stapte de man met een slok op achter het stuur.

Siamese kattenvijfling in Leusden

Bizar. In Leusden is een siamese kattenvijfling ter wereld gekomen. De beesten zaten met hun buiken aan elkaar vast. De poes zette naast de vijfling ook vijf gezonde poezen op de wereld. Een dierenarts wist twee van de vijf siamese katten te redden en hoopt dat hun moeder hen zal accepteren.

‘Veel mis met hulpverlening rondom rally’

Bij het dodelijke ongeluk bij een rally in het Westelijk Havengebied in Amsterdam vorig jaar, is van alles misgegaan met de hulpverlening. Betrokken ambulancepersoneel melden aan AT5 dat ongekwalificeerde hulpverleners onverantwoord zouden hebben gehandeld. Een 11-jarige jongen en een 41-jarige vrouw kwamen om het leven.

Wapenarsenaal in Dussen

In het Brabantse Dussen is vanmiddag een heus wapenarsenaal ontdekt. Er werden zestien handgranaten, een machinegeweer, dertig granaten en munitie gevonden. Vader (51) en zoon (20) zijn aangehouden. Ze hadden een vergunning voor een deel van de wapens, maar de handgranaten vielen daar niet onder.

Moulay feliciteert Melinda

PrachtigPekela doet zoveel meer dan het tikken van nieuwsberichten. Zo heeft ene Moulay vandaag zijn jarige liefje, Melinda, gefeliciteerd. “Lieve Melinda, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er nog een hele leuke dag van, ik hou van je! Veel liefs, Moulay”, zo schreef hij.