Ophef om vastgetapete speen

12-08-2014 09:44

Op sociale media is ophef ontstaan nadat de grootouders van een baby een foto op Facebook plaatsen waarop het kind met een vastgetapete speen te zien is. De opa en oma van de kleine dachten een leuk grapje te maken, maar dit viel geheel verkeerd. Zelfs de politie werd ingeschakeld.

Het Amerikaanse echtpaar is ontdaan door de ophef. “We zijn geen slechte mensen, zoals ze nu op internet zeggen,” aldus de grootmoeder. Volgens de vrouw was de tape alleen voor de foto aangebracht en daarna direct weer verwijderd. Ze vindt alle kritiek dan ook zwaar overdreven. “Het begon als een grapje; we plakten wat tape over de speen omdat we aan het dollen waren. We wilden de foto delen met onze vrienden want die weten dat we grapjes maakten”.

Door de ontstane consternatie besloot zelfs de politie even te gaan kijken of het kind niet in gevaar was. De grootouders stellen echter dat ze hun kleinkind nooit kwaad zouden doen. Het echtpaar denkt er na alle ophef over te verhuizen om weer rust te krijgen.

Voor zover bekend stellen de politie en de kinderbescherming geen nader onderzoek in. De moeder van het kind heeft laten weten geen enkel probleem te hebben met de ‘grappige’ foto.