Binnenland

Jongen (13) voor rechter na verkrachting meisje (10) in Utrecht

11-08-2014 16:24

Het regionieuws van maandag 11 augustus.

Vrouw (57) rijdt jongens aan, vermoedelijk opzettelijk

De 57-jarige vrouw die zondagavond twee 14-jarige jongens aanreed in het Friese Sint Nicolaasga, heeft dat vermoedelijk opzettelijk gedaan. Dat concludeert de politie. Er zou een langer lopend conflict ten grondslag liggen aan de aanslag. Eén van de jongens is zwaargewond geraakt. Er waren veel getuigen van het incident. Zij zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

Jongen (12) verkrachtte 10-jarig meisje in speeltuin

In Utrecht stond vandaag een 13-jarige jongen terecht. Hij zou op 12-jarige leeftijd een 10-jarig meisje hebben verkracht in een speeltuin. Het meisje werd door de jongen de bosjes ingetrokken, alwaar de verkrachting plaatsgevonden zou hebben. De eis: de jongen krijgt voorwaardelijke jeugddetentie, mag geen contact meer hebben met het meisje, op bepaalde dagen niet in speeltuinen komen en moet uitgebreid worden behandeld. De zaak diende achter gesloten deuren. Over twee weken volgt de uitspraak.

Veendammer dreigt met kruisboog

In Veendam is een 28-jarige man opgepakt die het niet zo op zijn buurman had. Hij bedreigde de 40-jarige buur met een kruisboog. De man werd aangehouden in de achtertuin van zijn buurman, de kruisboog in beslag genomen. Hoe het zover kon komen is vooralsnog een raadsel: de politie doet onderzoek.

Hans Nijland maakt excuses

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft zijn excuses aangeboden aan VFB Stuttgart. Nijland transfereerde Filip Kostic aan de Duitsers en maakte vervolgens bekend onder welke voorwaarden dat geschiedde. De directeur zag daarbij de kleine lettertjes in het contract over het hoofd. U voelt ‘m aankomen: Nijland had dat niet mogen doen. Na kritiek vanaf Duitse zijde bood Nijland zijn welgemeend excuus aan.

Hoogbejaard echtpaar overlijdt bij ongeluk

Een bejaard echtpaar uit Middenmeer is overleden, nadat zij zondagavond met hun brommobiel botsten met een bus. De man (89) en vrouw (87) werden naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij beiden stierven. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Paard redt vrouw van verkrachting

In Haarle heeft een paard zijn amazone voor een wisse aanranding behoedt. Een ongeveer 20-jarige blanke man trok de vrouw van haar paard af en scheurde haar kleding kapot. Het paard gaf de man echter een enorme rotschop, waarna de vrouw kon ontkomen. Er worden getuigen gezocht, mogelijk is de man gewond geraakt door de trap.

Vissen in Pekela

Op zaterdag 16 augustus zal er in Pekela een viswedstrijd worden georganiseerd, die ongeacht de uitslag zal eindigen met een barbecue. De viswedstrijd wordt onder meer georganiseerd door café Brio in Blijham. Er zijn nog acht plekken geschikbaar, dus als u beschikt over een hengel en een portie blijde zin, geef u dan snel op. Dat kan via met behulp van deze flyer, die u sowieso even moet zien.

Otter gestorven in Wanneperveen, boswachter zit stuk

In Wanneperveen is een otter doodgereden. Het beestje van zo’n twaalf kilo vond zijn Waterloo op de Zomerdijk. Boswachter Ronald Messemaker zit stuk. “Ik kan er niet aan wennen en het zal ook nooit wennen”