Binnenland

Quinsy Gario wil niet meer in gesprek over Zwarte Piet

11-08-2014 09:02

Quinsy Gario heeft aangegeven geen gesloten deur-gesprekken meer te willen met de Amsterdamse burgemeester Van der Laan over de intocht van Sinterklaas. Dit meldt hij zelf op zijn website. (Spiegel)

“Het is voor mij niet meer relevant of de burgemeester in hoger beroep gaat of niet. Tijdens de gesprekken die ik en anderen met hem over de intocht hebben gevoerd, heeft hij genoeg informatie gekregen waarmee hij zijn afweging kan maken. Mijn doel tijdens die gesprekken was niet om te onderhandelen voor afzwakking van het racisme verpakt in de figuur zwarte piet. Eenmaal erkend, kan je racisme niet afzwakken. Ik bedank dan ook voor verdere gesloten deur-gesprekken met de burgemeester, de intocht organisatie en andere belanghebbenden,” zo schrijft Gario.

Volgens de anti-Zwarte Piet-activist is het na de rechterlijke uitspraak en de reacties daarop duidelijk dat er nog dit jaar veranderingen moeten worden doorgevoerd. “Men heeft lang genoeg gewacht op de mogelijkheid die de uitvoerende partijen nu door de rechter is geboden om een frisse intocht te organiseren,” stelt hij. “Een feest voor iedereen is een feest zonder een vlekje racisme”.