Binnenland

Vrouwen aangevallen door snoek en grafsteen

07-08-2014 16:25

Het regionieuws van donderdag 7 augustus.

MH17-monument is onverzorgd

Onbekenden hebben in de Kloostertuin in Groenlo een monument opgericht voor de slachtoffers van vlucht MH17. Prima, vindt de gemeente, maar dan moet het wel worden onderhouden. Zo zijn de bloemen verwelkt en is het eigenlijk maar een zooitje.

Snoek valt vrouw aan

Een 22-jarige dame uit Steenwijk is gisteravond aangevallen door een snoek. Daniƫlle Huijser was gezellig met vrienden aan het vissen in de karpervijver en waste nietsvermoedend even haar handen in het water. Op dat moment sloeg de snoek toe. Ze ging met haar handwond richting het ziekenhuis, waar zij een tetanusprik kreeg toegediend. De snoek werd overigens niet gevangen.

Grafsteen valt vrouw aan

Nog meer opmerkelijk vrouwenleed. De Groningse Alie Loos bezocht samen met haar zussen het graf van haar vader en verplaatste een plantje. Dat had zij beter niet kunnen doen, want de grafsteen van haar vader viel voorover en kletterde over Alie heen. Haar zussen wisten de steen op te tillen en Alie uit haar benarde positie te bevrijden. Met een ambulance werd zij naar het ziekenhuis gebracht. Er zit een gat in haar enkel en de zenuw van een vinger ligt bloot. Alie loopt voorlopig met behulp van krukken.

Nunchakuwapens gevonden in Nijmegen

De politie in Nijmegen heeft vanmorgen vroeg een Nijmegenaar aangehouden met twee nunchakuwapens in zijn wagen. Daarnaast bleek hij nog een kleine vierduizend euro aan boetes open te hebben staan. Zijn rijbewijs is in beslag genomen, evenals de wapens.

Jochie rijdt op gestolen scooter

In het Zeeuwse Middelburg is een 14-jarige snuiter gearresteerd die op een gestolen scooter reed. Na een korte achtervolging botste hij met zijn snelheidsduivel op een lantaarnpaal en nam hij de benen. Het was voor de agenten toen een koud kunstje om hem in de kraag te vatten.

Waterpret in Pekela

Bij de korfbalvereniging van Pekela hebben woensdag zo’n negentig kinderen de hitte getrotseerd met allerlei kekke waterspelletjes. Omdat beelden meer zeggen dan miljoenmiljard woorden, laten we het bij onderstaande sfeerimpressie.

Abcoude epicentrum van melkpoederterreur

Abcoude is het epicentrum van de Chinese melkpoederterreur. De Aziatische handelaren kopen de Nederlandse supermarkten leeg om het goedje naar hun thuisland te sturen. Ook zou de melkpoeder steeds vaker worden gestolen uit de schappen. RTV Utrecht ontdekte naar eigen zeggen dat er een grote opslag in Abcoude wordt gebruikt.