Rehwinkel blijft op wachtgeld teren

06-08-2014 08:20

De voormalig burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel (PvdA), is dan wel een bedrijf in crisismanagement gestart, maar blijft voorlopig nog op zijn wachtgeld teren. “Op termijn” hoopt Rehwinkel voldoende te verdienen om af te zien van de regeling. Tot die tijd verrekent hij wat hij verdient met zijn wachtgeld, zo zegt hij tegen Binnenlands Bestuur.

Wanneer dit zo ver is, durft hij niet te voorspellen. “Ik heb moeten investeren en ben nog aan het opstarten, maar krijg zeer goede reacties,” aldus de opgestapte ex-burgemeester.

Vrijwilliger

Rehwinkel stapte zelf op als burgemeester om in Barcelona bij organisatie UCLG onderzoek te gaan doen naar rampenbestrijding. Dit bleek echter een vrijwilligersbaan, dus hij bleef recht op wachtgeld houden. De eerste 3 maanden zag hij hiervan af, maar toen hij in die tijd geen betaalde baan had gevonden besloot hij toch gebruik te maken van de regeling.

Afkeuring

Omdat Rehwinkel uit eigen beweging ontslag nam, was er algemene afkeuring over de vrijwilligersbaan in Barcelona, gefinancierd met Gronings wachtgeld. Zijn eigen partijgenoot Manon Fokke stelde zelfs Kamervragen over de kwestie.

Ook het nieuwe bedrijf van Rehwinkel zit in Barcelona. “Dit is toch de internationale hub voor crisismanagement, hier zitten de belangrijke organisaties op dat gebied.”