Binnenland

Man betrapt op statiegeldfraude, gooit bloempot naar personeel

04-08-2014 16:26

Het regionieuws van maandag 4 augustus.

Man betrapt op statiegeldfraude, gooit bloempot naar personeel

In Leidschendam is een 29-jarige Hagenaar betrapt, die wilde frauderen met statiegeld. Hij had zijn beertender aan een touwtje gebonden en trok deze terug. De man werd betrapt door het winkelpersoneel en gooide in een ultieme ontsnappingspoging een bloempot naar een medewerker. Hij kreeg een dagvaarding en een winkelverbod en staat reeds op vrije voeten.

Word druivenplukker in Frankrijk!

Heb jij in september nog geen plannen en wil je best een zakcentje verdienen met lekker in de zon staan? Meld je dan nu aan als druivenplukker. Het Groningse bedrijf Appellation Contrôlée is dringend op zoek naar plukkers, die graag afreizen naar Frankrijk. Het is zwaar en hard werken, maar daartegenover staan geld, maaltijden en zo nu en dan een lekker wijntje. Er zijn vermoedelijk plukkers uit allerlei landen, waardoor je kekke contacten opdoet. Reageer nu!

Ben jij goed met stro?

Crisis? Ga toch weg. Er is gewoon nóg meer werk. Loonbedrijf A.D. en J.J. Moed uit Onstwedden zijn op zoek naar mensen die handig zijn met stro. Interesse? Mail of bel!

Vandalen slopen zwembad Westerbork

Het dekkleed over het zwembad van Westerbork is tot twee keer toe vernield. Vandalen hebben volgens de politie over het dekkleed gelopen, wat niet alleen duizenden euro’s schade op heeft geleverd, maar ook nog eens ontzettend gevaarlijk is. Het zwembad is momenteel gesloten om de opgelopen schade te kunnen herstellen. De politie doet onderzoek naar de vernielingen.

Burgemeester geeft toeristen rondleiding per fiets

Stukje marketing naar de mensen toe. Burgemeester Sijbom van Losser zal vanaf vandaag dagelijks een aantal toeristen op de plaatselijke camping de hotspots van zijn gemeente laten zien. De interactieve rondleiding geschiedt per fiets. Volgens Sijbom vind je in ‘de Schatkamer van Twente’ “heel Nederland in een notendop”. Was u toch al lekker op fietsvakantie? Sla uw tentenkamp dan ministens één dag op in Losser en maak gebruik van dit buitenkansje.

Man jat drie lokfietsen in jaar tijd

In Amsterdam is een 48-jarige Amsterdammer voor de derde keer in een jaar tijd tegen de lamp gelopen bij het stelen van een lokfiets. Ditmaal jatte hij het vehikel in de Spaarndammerbuurt. De politie zegt tegen het Parool tevreden te zijn met de inzet van dergelijke stalen rossen. “Stonden we vroeger met vier man te posten bij zo’n fiets, nu doet de zender zijn werk en kunnen we de fietsendief snel in zijn kraag grijpen.”

Ook komkommertijd in Utrecht

Het is komkommertijd en u zult dat weten. Zo is er op de Utrechtse Heuvelrug een vale gier gezien, meldt RTV Utrecht. Het meest komt niet vaak voor in Nederland, al is er de laatste jaren wel een toename te bespeuren. Een vogelspotter zag het beest vliegen en maakte er melding van op een website voor natuurwaarnemingen.