Binnenland

Waarschuwing: pas op voor pietermannen

01-08-2014 16:24

Puppy gestolen na ruzie

De politie heeft een vrouw en twee mannen aangehouden, wegens mishandeling en diefstal van onder meer een hond. De drie zouden in de woning van de vrouw ruzie hebben gekregen, waarbij een van de mannen de vrouw mishandelde. De ander ging er vervolgens met de puppy vandoor. De vrouw zou later een van de twee mannen hebben geslagen. De drie zitten vast en er wordt onderzocht hoe de vork exact in de steel zit.

Landelijke tuinvlindertelling komend weekend

Komend weekend is de landelijke tuinvlindertelling. Het is de zesde keer dat de Vlinderstichting de telling houdt. Deelnemers kunnen zich registreren op de site van d stichting. Vorig jaar deden maar liefst 7500 mensen mee. Het aantal geregistreerde vlinders kan op een speciaal telformulier worden bijgehouden. De gegevens worden uiteindelijk gebruikt om de vlinders beter te kunnen beschermen.

Pas op voor pietermannen

Pas op voor de pieterman! U dacht: oprotten met wéér een zwarte pietverhaal. Maar neen: de KNRM waarschuwt voor een vis met stekels op zijn rug die de pieterman wordt genoemd. Het beest behoort tot de giftigste vissen van Europa en komt langs de hele Nederlandse kust voor. Als je wordt gestoken door het beest kun je je wond het beste afspoelen met heet water. Wanneer u ademhalingsstoornissen of hartklachten krijgt moet u richting de huisarts.

Fans zien Van Gerwen trouwen

De levende dartlegende Michael van Gerwen is vandaag getrouwd met zijn Daphne. De bruiloft vond plaats in Blijmen, waar de twee al jarenlang samenwonen. Fans reisden massaal af naar Vlijmen om de Brabander eens in een ander pak te zien dan zijn gesponsorde dartkloffie.

Paarden mishandeld in Bunschoten

In Bunschoten zijn vannacht twee paarden mishandeld. De politie denkt dat dit het werk is van de persoon die al eerder toesloeg in de regio. De beesten zijn ter plaatse door een veearts behandeld. De politie heeft paardenbezitters in het hele land gewaarschuwd om alert te zijn.

Tip van de jeugdagent