Amsterdammer opgepakt om maffiabanden

01-08-2014 07:41

Een 46-jarige Amsterdammer is donderdag opgepakt op verdenking van samenwerking met de maffia. Volgens de Volkskrant betreft het de Italiaanse restauranthouder Marc. B. Volgens de Italiaanse politie maakte de man zich schuldig aan het leveren van cocaïne aan de beruchte ‘Ndrangheta.

B. stond internationaal gesignaleerd. Zijn arrestatie maakt deel uit van een grote actie tegen de maffia waarbij ook al 15 anderen zijn opgepakt in Duitsland en Italië. Volgens de Italiaanse politie runde de uit Rome afkomstige B. in Amsterdam naast het restaurant Casa di David ook een lucratieve handel in verdovende middelen.

Maffiosi van de Cacciola-clan uit het Zuid-Italiaanse Rosarno kwamen de afgelopen jaren naar hem toe om drugs te halen. Ze huurden daarna een auto en reden via Düsseldorf naar Calabrië om de middelen in Italië te verhandelen.

De partner van de gearresteerde wist donderdagavond nog niet waarvan haar vriend wordt verdacht. Wel weet ze dat hij in 2000 ook al eens werd opgepakt. “Toen beschuldigden ze hem ervan wapenhandelaar en drugsdealer te zijn, maar stond hij na drie dagen weer op straat. We doen niet aan drugs, we doen niet aan wapens. Het is allemaal onzin,” aldus de vrouw.