Binnenland

Kwetsende Facebook-scribent met verstandelijke beperking uit Den Bosch verhoord door politie

31-07-2014 17:05

Een 30-jarige man uit Den Bosch is donderdag door de politie verhoord, omdat hij een kwetsende tekst over de slachtoffers van de vliegtuigcrash op Facebook zou hebben gezet.

De gemeente Den Bosch deed aangifte wegens smaad en laster tegen de medewerker van de gemeentelijke sociale werkplaats, omdat hij zich voordeed als ambtenaar en het logo van de gemeente in zijn tekst had gebruikt.

De zaak kwam maandag aan het rollen toen de opmerkingen van de man de ronde deden op sociale media. Omdat hij een valse naam had gebruikt, ontkende Den Bosch in eerste instantie dat een ambtenaar van de gemeente erbij was betrokken, maar een dag later had de gemeente toch “sterke aanwijzingen” dat de medewerker van de sociale werkplaats de schrijver was.

De politie legt de zaak voor aan het Openbaar Ministerie, dat moet besluiten wat er met de man gaat gebeuren.

Ondertussen heeft Weener XL, zoals de Bossche sociale werkplaats heet, de man al een boete opgelegd en hem voorwaardelijk strafontslag gegeven. Dat houdt in dat hij zich aan voorwaarden moet houden en dat hij bij een volgend incident meteen wordt ontslagen.

Hij is nu nog niet definitief ontslagen, omdat hij een verstandelijke beperking heeft en in het openbaar zijn spijt heeft betuigd, aldus de gemeente donderdag.

Anp