Binnenland

Gezocht: het meisje van de Unox-worstentent op Zwarte Cross

31-07-2014 16:41

Het regionieuws van donderdag 31 juli.

Hoofdredacteur stapt op, niemand weet waarom

Paniek in Hoogeveen. Berend Henk Huizing is opgestapt als hoofdredacteur van de Hoogeveensche Courant. Onduidelijk is waarom, evenmin is duidelijk of Huizing een opvolger krijgt. Huizing was niet bereikbaar voor commentaar.

Fiets onder trein

Op het station van Rosmalen hebben vandalen een fiets op het spoor gegooid. Deze kwam vast te zitten onder een passerende trein, waardoor het treinverkeer ernstige vertraging op liep. De brandweer moest de fiets onder de trein vandaan knippen, passagiers konden overstappen op een andere trein. Het duurde ruim een uur voordat het treinverkeer kon worden hervat.

Geef Oosterhaar z’n busverbinding terug!

Als het aan het Openbaar Vervoer Consumentenplatform in Groningen ligt, komt er een lijnbus door de Harense wijk Oosterhaar. De wijk Oosterhaar begeeft zich aan de verkeerde kant van het spoor in Project-X dorp Haren. Nu de servicebus verdwijnt, moet er een alternatief komen. De wijkbewoners zouden op die manier de directe verbinding met de stad Groningen behouden.

Turken stemmen in Rotterdam of Deventer

Turken in Nederland die willen stemmen op een presidentskandidaat in hun vaderland, kunnen dat doen in sportcentrum De Scheg in Deventer. In de sporthallen komen tientallen stemhokjes te staan, bedoeld voor de 65.000 Turken die verspreid over Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel en Utrecht wonen. De overige in Nederland woonachtige Turken kunnen naar Ahoy in Rotterdam.

Gezocht: het meisje van de Unox-worstentent

Een ietwat oud bericht, maar te leuk om te laten liggen. Festivalbezoekers van de Zwarte Cross zijn massaal op zoek naar het meisje van de Unox-worstentent. Blijkbaar viel de schone deerne in de smaak bij de heren, want de organisatie kreeg al meerdere belletjes voor de vrouw. Een teleurstelling voor de heren, want de organisatie heeft geen idee wie zij is. OPROEP: Ben of ken jij het meisje van de Unox-worstentent? Laat iets van je horen, er wordt naar je gezocht.

Dode in GGZ-instelling

In een GGZ-instelling voor mensen met ernstige gedragsproblemen is een dode aangetroffen. De politie trof de dode aan na een melding, die vermoedelijke vanuit de inrichting is gedaan. Het is onduidelijk wat het geslacht van het slachtoffer is en wat er is gebeurd. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Pekela goes Ghana

Wia Huisman-Smeenk is consulent leesbevordering in informatievaardigheden Bibiotheken Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Menterwolde, Oldambt, Veendam en, last but not least Pekela! Huisman-Smeenk ging samen met haar dochter Janneke naar Ghana om scholen te adviseren op het gebied van leesbevordering. Een uitgebreid (foto)verslag vindt u bij de collega’s van PrachtigPekela.