Binnenland

Rel om foto MH17

30-07-2014 16:33

Het regionieuws van woensdag 30 juli

Paard neergestoken in Glimmen

In Glimmen is een paard neergestoken. Dat gebeurde in het weekend van 19 en 20 juli. Het paard overleefde de schofterige streek en maakt het goed. Een week eerder gebeurde in Tolbert min of meer hetzelfde. Mogelijk hebben de twee zaken verband met elkaar. Heeft u het incident gezien en denkt u na een week: hier moet ik toch even melding van maken? Bel de politie.

Duitsers in verzet

Een massaal Drents/Duits collectief tegen de invoering van de tolwegen in Duitsland. In onder meer Meppen, Lingen en Papenburg komen ondernemers in verzet. Zij vrezen dat het voor Nederlanders in het grensgebied te duur wordt om net over de grens hun boodschappen te doen. Er is donderdag een persconferentie om het verzet nader toe te lichten, onder het motto ‘Fahren ohne zu zahlen’. De ondernemers krijgen steun van collega’s uit Coevorden en Emmen.

Kinderbingo in Pekela

In Pekela is altijd iets te doen. Zo werd er vanmiddag een kinderbingo georganiseerd in De Binding. De kinderen konden, volgens het immer goed geïnformeerde PrachtigPekela “leuke prijsjes” winnen. Het is niet bekend hoe vaak er een valse bingo is geclaimd en tegen welke sanctie.

KNVB faalt met winactie

Bij PEC Zwolle is men woedend. Waar de eigen supporters via allerlei beperkende regels de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal kunnen bezoeken, daar kunnen klanten van Albert Heijn gratis naar de wedstrijd. De Albert Heijn is een sponsor van de KNVB en wie voor twintig euro boodschappen doet krijgt een actiecode waarmee twee kaarten kunnen worden besteld. Door de actie kunnen ongeveer 1400 Zwollenaren gratis en met eigen vervoer naar de wedstrijd, terwijl zeshonderd anderen een verplichte buscombi à 42,50 hebben betaald.

Dick Bruna stopt definitief

De 86-jarige striptekenaar Dick Bruna stopt definitief met tekenen. De geestelijk vader van Nijntje Pluis tekende al langer niet meer, maar zijn uitgever heeft laten weten dat hij het potlood definitief niet meer zal oppakken. Nijntje zag in 1955 het levenslicht en vele generaties groeiden ermee op. Utrecht gaat mogelijk een beeld van het konijn in de stad plaatsen.

Rel om foto MH17

Een foto van Christian Timmers uit Veldhoven heeft een hoop losgemaakt. Timmers maakte een indrukwekkende foto van een van de vliegtuigen die lichamen terugbracht van MH17. Hij bood de foto gratis aan op internet, maar kwam erachter dat ook anderen zijn foto aanboden. Timmers wilde er zelf geen geld mee verdienen en een eventuele opbrengst doneren aan Spieren voor Spieren. Een rel ontstond via sociale media, maar inmiddels is de storm weer gaan liggen. Een goed gesprek maakte duidelijk dat ook de derde partij geen geld verdiende met de foto, weet Omroep Brabant.

VV Haren eert lid

Jan Schuiling is al 65 jaar lid van voetbalvereniging Haren en is daarom in het zonnetje gezet. Voorzitter Klaas Helder zei dat Schuiling nog altijd betrokken is bij de club en dat vv Haren zulke leden graag koestert. Onder het genot van een kop koffie bespraken de twee mooie anekdotes. Schuiling kreeg een oorkonde.