Binnenland

Vrouw veroordeeld voor zes branden in eigen huis

29-07-2014 15:25

Het regionieuws van dinsdag 29 juli

Dordtse Kastanje

De gemeente Dordrecht gaat experimenteren met nieuw gekweekte varianten van de paardenkastanje. Men gaat bij wijze van proef kijken of deze bomen het beter doen dan de bestaande exemplaren die te kampen hebben met ziektes. Een recent onderzoek wees uit dat 55 procent in Dordrecht te lijden hebben onder ‘bloedingsziekte’. Er staan zo’n 1125 kastanjes in de havenstad.

Tussen het Friese vee op open dag

Kinderen konden op de open dag van het kenniscentrum voor de Friese rassen en ondernemers op It Griene Nêst lekker schilderen temidden van het vee. Andere bezoekers konden op de rustige dag genieten van rondleidingen rondleidingen door de tuin met onder andere de Friese rassen. De kinderen waren onderwijl aan de slag tussen koeien, geiten, schapen en een paard.

Pyromane vrouw van volkszanger krijgt vier jaar cel

De vrouw van volkszanger Roger van Meer uit Etten-Leur is veroordeeld tot vier jaar cel voor brandstichting. Zij stichtte de branden gewoon lekker in haar eigen huis. Vorig jaar brak zes keer brand uit in het huis van de zanger, en eerder was er ook al drie keer brand. De rechter oordeelde dat in ieder geval zes van de negen branden door de bewoonster zelf waren aangestoken.

Ghana

Wia Huisman-Smeenk is naar Ghana geweest. Ze was daar om de organisatie Biblionef Ghana en de plaatselijke scholen te adviseren op het gebied van leesbevordering. Wia is zelf “Consulent Leesbevordering en Informatievaardigheden Bibliotheken Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Menterwolde, Oldambt, Pekela en Veendam“, hetgeen op zich al heel wat te lezen is.

Den Helder kapt kastanjes

In Den Helder kapt men 21 kastanjes die aan de bloedingsziekte lijden. Daar komen er later dit jaar 22 nieuwe kastanjes in de marineplaats voor terug. Of dat Dordtse kastanjes worden, is niet bekend.