Bladen

Mensen met een Mening – Dinsdageditie

29-07-2014 19:48

“We missen politieke leiders, maar ook opiniemakers en islamitische voormannen en -vrouwen die dit probleem durven te benoemen. Als een boekverkoper Mein Kampf heeft liggen, dan staan de kranten er bol van en komt er zelfs een rechtszaak. Maar als honderden mensen op straat roepen dat alle Joden dood moeten, dan is er niets aan de hand”

Een anonieme Joodse vrouw zegt wat steeds meer mensen denken over het toenemende antiemitisme in Nederland. In de Telegraaf.

 

 

“Een groot deel van de jonge pro-Palestijnse demonstranten bestaat uit de kinderen van Algerijnse moslimimmigranten die, ook al zijn zij wél in Frankrijk geboren, hier nog altijd als Algerijnen worden gezien. Dit raakt de kern van het probleem van een groep die zich stelselmatig achtergesteld voelt en dat weerspiegelt ziet in het onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan door het machtige Israël.”

Historica Lise Evers probeert in de Volkskrant de achtergrond van de volkswoede om het Israel-Palestina conflict te duiden. Zij verwijt de Noord-Afrikaanse immigrantenkinderen echter ook onwetendheid: “Het onvermogen van de daders om in te zien dat zij [..] meer overeenkomsten dan verschillen delen met [de Joodse] Halimi”.

 

 

“De meeste gewone moslims, mannen, vrouwen en kinderen, hebben, het dogma van het islamitische martelaarschap ten spijt, helemaal geen zin om te sterven. Ze willen hun kinderen opvoeden en groot zien worden. Maar het zo slim gebruikte dogma van de martelaarsdood maakt het hen moeilijk, zo niet onmogelijk voor het leven te kiezen.”

Gazanen zitten volgens Jan Jaap de Ruiter gegijzeld in de dogma’s van leiders die zichzelf het liefst schuil houden, zo lezen we in Trouw.

 

 

“Geloof me als je grote hangtieten hebt wil je niks anders dan een bh aan zelfs als je slaapt. Het doet gewoon pijn om geen bh aan te hebben. Ik walg dan ook van mezelf zonder bh word er steeds aan herinnerd hoe erg ze hangen dus dan maar altijd een bh en als ik slaap een ah brah achtig ding.”

Het leed dat ‘borsten’ heet, zomaar op het Viva forum door brokenhearted78.

 

 

“Ik weet wat ze zeggen: ‘de rente is laag, de prijzen zijn laag en huizen zijn net zo betaalbaar als in 1999′. Het is geklets. Ja, de rente is laag en daardoor is de betaalbaarheid – voor wie een hypotheek nodig heeft – op dit moment best aardig. Echter koop je een huis niet voor nu maar voor misschien wel dertig jaar.”

Jasper du Pont maakt op Sargasso gehakt van de schenkingsrvrijstelling.