Binnenland

Den Bosch schorst medewerker sociale werkplaats om MH17-opmerking

29-07-2014 17:27

Een medewerker van een sociale werkplaats in Den Bosch is geschorst, omdat hij mogelijk degene is die op Facebook een kwetsende opmerking had gemaakt over de vliegramp in Oekraïne. Dat meldde de Brabantse hoofdstad dinsdag.

Zijn commentaar werd door Powned verslaggever Jan Roos opgemerkt op Faebook.

“280 Hollanders minder”, schreef de man ondermeer, gevolgd door een smiley. Het bericht verscheen maandag op Facebook. De man gebruikte een valse naam en gaf zich uit voor gemeentemedewerker. Hij liep tegen de lamp doordat hij hij wel zijn eigen foto gebruikte.

den-bosch

De gemeente meldt nu op haar website:

Betrokkene schaadt de goede naam van de gemeente ’s-Hertogenbosch door zich ten onrechte voor te doen als ambtenaar en het gemeenlijk logo te misbruiken

Eerder meldde de gemeente nog dat deze persoon niet bij de gemeente werkzaam zou zijn, naar nu blijkt is hij werkzaam als “WSW-er bij Weener XL van de gemeente ’s-Hertogenbosch”. De gemeente Den Bosch heeft bij de politie aangifte gedaan van smaad en laster. Mogelijk volgen er ‘nadere passende maatregelen’ tegen de persoon, maar de gemeentewoordvoerder kon dat niet toelichten.

(TPO/ANP)