Binnenland

Anti-ISIS demonstratie in Haagse Schilderwijk

29-07-2014 13:30

Uit grote woede over de demonstraties van radicale moslims in de Haagse Schilderswijk gaat een groep inwoners uit Den Haag een protestmars lopen in de wijk. Op 10 augustus gaat de groep met Nederlandse vlag door de buurt lopen, zegt een van de initiatiefnemers tegen Omroep West.

Initiatiefnemer Patrick Schouten ergert zich groen en geel aan de demonstraties waarbij openlijk steun wordt uitgesproken voor de radicale moslimgroepering ISIS. Net zoals hij boos is op de groep mannen die met bedekte gezichten wapperden met islamitische vlaggen. Dat zij ongelovigen als ‘de vijand’ bestempelden en ‘dood aan de Joden’ riepen maakt Schouten razend.

Van Aartsen

Schouten is niet blij met de de houding van burgemeester Jozias van Aartsen. ,,We willen aan Van Aartsen vragen hard op te treden tegen de salafistische aanhang in Den Haag en omgeving’, zegt hij. Schouten heeft met zo’n vijftien mensen de beweging Pro Patria, ‘voor het vaderland’, in het leven geroepen.

Via Facebook hebben zo’n 100 mensen zich aangemeld voor de protestmars. Uiteindelijk hoopt hij op zo’n 200 tot 300 deelnemers. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Pro Patria

.