Pakistaanse bende vermoordt ‘ketters’

28-07-2014 11:02

In Pakistan zijn een vrouwelijk lid van een religieuze sekte en twee van haar kleindochters vermoord vanwege een ‘godslasterlijk bericht’ op Facebook. Dit meldt de NOS.

De doden waren lid van de sekte van de Ahmadi’s. Die beschouwen zichzelf als moslims, maar geloven in een profeet nĂ¡ Mohammed. In het Pakistaanse parlement werd in 1984 al een wet aangenomen die de Ahmadi’s als niet-moslim bestempelt. Veel Pakistanen beschouwen de sekteleden als ketters.

De moorden vonden zondagavond plaats in Gujranwala, zo’n 22 kilometer van Islamabad. Een woeste menigte had zich verzameld bij een politiebureau om te klagen over de godslasterlijke uitspraken op de sociale media-site. Rond dezelfde tijd stak een bende huizen in brand van Ahmadi’s. De man die het bericht oorspronkelijk had geplaatst, zou ongemoeid zijn gelaten.

Volgens een woordvoerder van de Ahmadi’s deed de politie niets tegen de brandstichtingen. Hij stelde verder dat het geweld tegen de sekteleden het ergste is sinds vier jaar. In 2010 werden 86 leden van de sekte omgebracht.