Binnenland

Mogelijk herdenkingsconcert voor slachtoffers MH17

28-07-2014 16:21

Het regionieuws van maandag 28 juli.

Verdwaald in de bossen bij Gieten

Verdwalen in de bossen bij Gieten, het kan. Een 31-jarige man was zondagavond met zijn dochter (3) en neefje (8) gaan wandelen, maar kwam maar niet thuis. Rond 23.30 uur schakelde de bezorgde familie de politie in, die direct op pad ging. Rond 03.00 uur ’s nachts werd het drietal in goede gezondheid gevonden. Ze waren verdwaald en zaten rond een zelfgemaakt kampvuur.

Man gewond door gespannen draad

In Emmen is een 39-jarige mountainbiker gewond geraakt, nadat hij tegen een gespannen draad was aangereden. Hij liep door zijn val striemen in zijn nek op en heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Op de Lemelerberg, waar de man ten val kwam, was vorige week ook al een draad gespannen, toen op ooghoogte.

Dief gepakt in internationale trein

Een 37-jarige man, die nog 33 dagen gevangenis had openstaan wegens diefstal, is zondag gepakt in de internationale trein in Bad Bentheim. De trein was onderweg vanuit Nederland. De man kon de diefstal afdoen door het betalen van een boete, maar had niet genoeg geld. Hij is naar de gevangenis in Lingen gebracht.

Mogelijk herdenkingsconcert voor MH17

In GelreDome komt mogelijk een herdenkingsconcert voor de slachtoffers van MH17. Frank Ong-Alok is daarover in gesprek namens de Stichting Faces of MH17. Het stadion in Arnhem heeft aangegeven dat het stadion in principe huurvrij beschikbaar zal worden gesteld en ook enkele artiesten, zoals Ilse de Lange en Candy Dulfer, zouden hun toezegging hebben gegeven om mee te doen. Eventuele opbrengsten gaan naar de stichting.

‘Tour de France beetje van Utrecht’

Volgens RTV Utrecht is “de Tour de France een jaar lang een beetje van Utrecht”. De ronde van 2014 eindigde gister en dus is de regionale omroep er als de kippen bij om de Tour alvast een beetje te claimen. Komend jaar start de ronde immers in de Domstad. Burgemeester Van Zanen kreeg gister Le Grand Départ overhandigd. “We hebben een sterke organisatie staan en gaan er een fantastisch mooi feest van maken. Ik verheug me er heel erg op en ik ben apetrots”, aldus Van Zanen.

Pizzakoerier belt politie voor slapende klant

Een alerte pizzakoerier in Amsterdam heeft de politie gewaarschuwd, nadat een vaste klant niet open deed. Een agent drong vervolgens de woning van de man in, die in een diepe slaap verkeerde. Hoewel hij werd gewekt uit zijn slaapje, was hij zeer te spreken over het optreden van de koerier. Of zijn pizza nog warm was is onduidelijk.

Boodschappen gevonden

Wie van u deed onlangs boodschappen bij de Kruidvat in Pekela en vergat deze vervolgens mee naar huis te nemen? Zonde, zonde, zonde. Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen op de wereld. Mist u uw boodschappen? Bel.