Nieuws

Nederlandse Joden stelselmatig bedreigd vanwege Gaza-conflict

26-07-2014 08:35

Nederlandse Joden worden met de dood bedreigd en stelselmatig geterroriseerd. Zeker vijftien tot twintig vooraanstaande Joden en zakenmensen hebben sinds de escalatie tussen Israël en Gaza met zoveel agressie te maken, dat ze persoonlijk worden beveiligd. Dit schrijft de Telegraaf zaterdag op de voorpagina.

Ondernemer Ronald Kahn, bekend van de Coolcat-winkels, zegt vaak te worden bedreigd. “Ik word enorm bedreigd. Ik word niet alleen uitgemaakt voor ’vieze vuile Jood’ en met de dood bedreigd, ook mijn winkels zijn het mikpunt geworden. Ze dreigen die in brand te steken”, aldus Kahn tegen de Telegraaf.

Een ‘bron die zich bezighoudt met de veiligheid van joodse burgers’ vertelt aan de Telegraaf dat “in Amsterdam-Zuid auto’s worden bekrast met hakenkruizen. Een grote groep Joden heeft last van antisemitisme in hun woongebied. Dat aantal loopt in de duizenden”.

Ronald Kahn vindt dat de Nederlandse Staat dit een halt moet toeroepen. “Ik roep niet alleen de overheid, maar heel Nederland op om hun eigen democratie te beschermen”, aldus Kahn