Wrak AH5017 gevonden in Mali

25-07-2014 06:35

Het wrak van de neergestorte vlucht AH5017 van Air Algérie, met aan boord 110 passagiers en zes bemanningsleden, is gevonden bij de stad Gao in Mali. Dat meldt de staatstelevisie van Mali.

Een buitenlandse diplomaat en lokale autoriteiten hebben bevestigd dat het toestel in de buurt van Gao ligt, vlakbij de grens met Burkina Faso. “De overblijfselen waren compleet verbrand en lagen verspreid over de grond”, zei Gilbert Diendere van het plaatselijke crisisteam. “Helaas heeft niemand de crash overleefd.” President Ibrahim Boubacar Keïta van Mali zal vrijdag naar de rampplek gaan.

Militairen

Onder de slachtoffers zijn 51 Fransen, vier Duitsers, twee Luxemburgers, een Zwitser en een Belg, meldende autoriteiten. Frankrijk stuurt militairen om de rampplek te bewaken en informatie te verzamelen, zo maakte de Franse president François Hollande bekend.

Zoektocht

Er heerste lange tijd onduidelijkheid over het lot van het toestel. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius zei eerder dat een zoektocht met Franse gevechtsvliegtuigen niets had opgeleverd. Volgens hem is het toestel mogelijk in zwaar weer terecht gekomen.

Het toestel verdween donderdagmorgen plaatselijke tijd van de radar toen het op weg was van Burkina Faso naar Algiers in Algerije. Dit gebeurde binnen een uur na vertrek.

De crash van het Algerijnse toestel is, na de crash van de MH17 in Oekraïne en het vliegtuig dat op de eilandengroep Penghu in Taiwan neerstortte, het derde grote incident in een week tijd.