Kamerleden willen opheldering over anti-joodse demonstratie

25-07-2014 10:05

De VVD en de groep Groep Bontes/Van Klaveren willen van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie opheldering over de anti-joodse demonstratie, gisteren in Den Haag.

VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff werden tijdens deze demonstratie, waar zo’n honderd radicalen op af kwamen, bedreigingen geuit, onder meer tegen een verslaggeefster van Geen Stijl. Tijdens de demonstratie werden ook antisemitische leuzen geroepen en werd er met ISIS-vlaggen gezwaaid.

Dijkhoff twittert: “Je mag je mening uiten, maar (pers) bedreigen, haatzaaien en terroristen knuffelen niet”. Naast Dijkhoff hebben ook Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren Opstelten om opheldering gevraagd.

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft via een woordvoerder aan Omroep West laten weten dat bij de demonstratie geen grenzen zijn overschreden. Er zijn geen arrestaties verricht en geen strafbare grenzen overschreden, aldus de zegsman.

Ook de PvdA wil opheldering over de kwestie. Ahmed Marcouch werd vooral getroffen door het feit dat er aardig wat jonge kinderen bij de demonstratie rondliepen. “Wat is de rol van de ouders en de imams? Dit gebeurt wel gewoon in onze wijken” zegt de PvdA’er tegen ThePostOnline. Eerder deze week sprak hij ook al over de rol die sommige imams spelen bij het ronselen van jihadisten.