Binnenland

Ex-agent gijzelde dochter en moet drie jaar brommen

25-07-2014 16:23

Het regionieuws van vrijdag 25 juli.

Geen bereik? Meldt het bij GEEN112

Er is een nieuwe onderdeel op de website van RTV Noord, namelijk de rubriek ‘GEEN112‘. Het mooie van de rubriek is dat’ie direct duidelijk maakt wat z’n functie is. Mensen die 112 proberen te bellen maar er niet doorheen komen, kunnen een melding maken bij de Noorderlingen. Initiatiefnemer van de afdeling Nieuwe Media van RTV Noord, Rens van Stralen legt uit hoe het kan gebeuren dat mensen er niet doorheen komen: “Om de simpele reden dat ze geen bereik hebben”.

Hekjes om de hekjes, alles voor uw veiligheid

Wat doet u wanneer uw hekjes niet veilig zijn? Juist, u zet er extra hekjes omheen. Rondom het Osdorpplein in onze hoofdstad staan anti-diefstalhekjes. De hekjes hebben al meerdere valpartijen opgeleverd en dus moest er wat gebeuren. Het stadsdeel heeft overigens laten weten dat dit nog niet de definitieve oplossing is. Of er nóg meer hekjes omheen gezet zullen worden blijft vooralsnog dan ook onduidelijk.

Roy Donders riskeert boete

Roy Donders moet op zijn tellen passen, anders is hij binnenkort een lieve duit armer. Kermiswethouder Erik de Ridder heeft Donders laten weten dat er geluidsoverlast is vanuit het Donders Paleis op de kermis van Tilburg. Blijven de krachten binnenkomen, dan kan Donders vijf mille aftikken. De kermiswethouder zegt dat Donders nu “op scherp staat” bij de gemeente. Donders zelf is zich van geen kwaad bewust. “Als je in de binnenstad van Tilburg gaat wonen, dan weet je dat er met de kermis veel herrie is”. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ex-agent die dochter gijzelde de bak in

Een 39-jarige ex-agent, die vorig jaar met geweldig zijn 5-jarige dochtertje ontvoerde, moet drie jaar brommen. Daarnaast kreeg hij in hoger beroep één jaar voorwaardelijk, schrijft PrachtigPekela. De man zou samen met een vriend het ouderlijk huis van het meisje zijn binnengestormd en zou met wapens en geweld het meisje hebben gegijzeld.

U kunt weer zitten in de trein

BAM! In de herfst zal de NS langere treinen inzetten, schrijft RTV Utrecht. Na een klachtenregen vorig jaar moet deze maatregel er voor gaan zorgen dat reizigers in de spits niet in overvolle treinen moeten reizen. Vanaf het najaar komen er in de spits maar liefst zesduizend zitplaatsen bij. Daarnaast komt er een app, waarmee reizigers kunnen zien waar in de trein het het drukst is.

Man (55) gepakt wegens graffiti spuiten

Graffiti een hobby voor pubers? Dacht het niet. In Zwolle is vannacht een 55-jarige man opgepakt die een doopvont aan de Krabbestraat onderkliederde. Oplettende getuigen waarschuwden de politie. Aan de hand van een signalement werd de man aangehouden. Zijn handen zaten onder het verf en in de prullenbak naast hem werd een spuitbus aangetroffen. De reden van dit nachtelijke kunststukje is onduidelijk.