Nieuws

Wandeling met Grunberg geveild voor 1000 euro

24-07-2014 08:01

Een online veiling ter ere van het 20-jarig jubileum van het boek Blauwe Maandagen van Arnon Grunberg heeft in totaal 7000 euro opgeleverd. Dat maakte veilinghuis Catawiki woensdagavond bekend.

Het meeste geld werd betaald voor het sluitstuk van de veiling, een wandeling met de schrijver door Amsterdam. Een fan had daar 1000 euro voor over. De opbrengst van de wandeling door het Amsterdam van Blauwe Maandagen gaat naar de stichting Hermann en Hannelore Grünberg. Deze stichting ontwikkelt onder meer schrijfonderwijs voor kinderen.

De luxe uitgave ‘Onze Paus’ bracht 850 euro in het laatje, een folder van de uitgeverij die Grunberg oprichtte voor hij doorbrak als schrijver ging voor 300 euro onder de digitale hamer. Voor de handgemaakte uitgave ‘Junk Mail’, waarvan slechts 15 exemplaren verschenen, werd 300 euro neergeteld. Een paar schoenen van Arnon werd verkocht voor 110 euro.

Heine Scholtens van Catawiki is tevreden over het verloop van de veiling. “Het is mooi dat zijn fans het jubileum vanavond op deze wijze hebben kunnen vieren. Dat een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat, plaatst de hoge opbrengsten bovendien in een bijzonder licht.”

BuzzE