Binnenland

Man (63) mishandelt buurman (67) met zaag; slagaderlijke bloeding

24-07-2014 16:27

Het regionieuws van donderdag 24 juli.

Man (63) mishandelt buurman (67) met zaag

In het Groningse Mussel is een 67-jarige man na een vechtpartij met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn 63-jarige buurman is als verdachte aangehouden. De twee kregen ruzie, omdat de hond van het slachtoffer teveel zou blaffen op de vroege ochtend. Na een woordenwisseling takelde de verdachte het slachtoffer toe met een zaag.

Fakkel van de Vrede naar Westerbork

De Fakkel van de Vrede zal komend weekend naar Kamp Westerbork worden gebracht. Het is volgend jaar zeventig jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Vanwege die aangelegenheid toert de fakkel door alle Europese landen. Zondag zal de fakkel worden overhandigd aan oud-voorzitter Jan de Graaf van het herinneringscentrum.

Nieuwe parel voor Pekela

Pekela heeft er officieel een parel bij. De uit Iran afkomstige Kati Abdi Aidallo woont sinds 2001 in Nederland, trouwde in 2011 met een Nederlandse man, kreeg twee kinderen en is sinds gister officieel Nederlandse. Uit handen van burgemeester Meindert Schollema ontving de charmante dame een bosje bloemen en haar document. PrachtigPekela was erbij en legde de hoofdrolspelers vast op de gevoelige plaat. Klik.

Discolampen langs A1

Rijdt u wel eens over de A1 ter hoogte van knooppunt Buren? Automobilisten klagen daar namelijk over een “discoshow”, de afgelopen tijd. Wat blijkt: er zit een storing in de bedrading of bij de aansturing van de lantaarnpalen. Rijkswaterstaat is op de hoogte van de vrolijke problematiek en zorgt ervoor dat uiterlijk 1 augustus de lampen weer functioneren zoals het hoort.

Oproep: Stop niet voor rouwstoet MH17

Automobilisten die vanmiddag de rouwstoet met slachtoffers van MH17 vanaf Eindhoven naar Hilversum ziet passeren, worden dringend verzocht om vooral niet te stoppen. Woensdag deden veel automobilisten dat wel, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. Zo stopten mensen midden op de rijbaan of staken ze de snelweg over. Ook mensen die van plan zijn om langs de weg te gaan staan worden verzocht dat vooral niet te doen.

Word jij de nieuwe Groby?

FC Groningen zoekt iemand die in het mascottepak Groby wil kruipen tijdens thuiswedstrijden en andere activiteiten van de club. Eisen zijn onder meer een rijbewijs, veel vrije tijd en het goed om kunnen gaan met kinderen. Je krijgt naast een vrijwilligersvergoeding “het gevoel bij een grote familie te horen”. Enthousiast geworden? Solliciteer nu!