Pedosekueel woest om opheffen beveiliging

24-07-2014 07:41

De veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde wordt naar eigen zeggen niet meer beveiligd. Hij stelt op zijn weblog dat de agenten voor zijn deur weg zijn en hij al twee maanden niets van de Amersfoortse burgemeester Bolsius heeft gehoord.

Verantwoordelijk

“In de media blijven roepen dat je “blijft zoeken naar een oplossing voor de ontstane situatie” (die je overigens ZELF gecreëerd hebt) ,  maar in de praktijk al 2 maanden niets van je laten horen?  Je komt wel heel betrouwbaar over bij het publiek op deze manier,” aldus Van der Velde. Hij voegt daar aan toe dat het weghalen van de agenten gevaarlijk is voor hem. “Ja zo los je het probleem ook wel op,” aldus Van der Velde, “of liever gezegd, dat laat je de buurtbewoners wel doen.” Hij wijst er ook op dat Bolsius verantwoordelijk is voor zijn veiligheid.

De gemeente Amersfoort bevestigt tegen RTV Utrecht dat de beveiliging inderdaad is opgeheven, maar dat de woning nog steeds goed in de gaten gehouden wordt.

Escalatie

Nadat vorige maand bekend werd dat de pedoseksueel zich in het Amersfoortse Soesterkwartier had gevestigd, ontstond de nodige ophef. Buurtbewoners hopen dat de situatie nu niet alsnog escaleert. Eén van de omwonenden zegt tegen RTV Utrecht: “Dat agenten daar weg zijn vinden we aan de ene kant een goed teken, want dan wordt er geen geld meer in gestoken en besluit meneer van der V. misschien zelf wel om te vertrekken.”

Van der Velde heeft eerder aangegeven alleen te willen vertrekken, als hij financieel wordt gecompenseerd. De gemeente en het Openbaar Ministerie weigeren dat.