Stafleden: vliegende Greenpeace-baas moet opstappen

23-07-2014 07:05

Ruim veertig stafleden en campagneleiders van milieuorganisatie Greenpeace eisen het ontslag van internationaal programmadirecteur Pascal Husting. Dit schrijft de Volkskrant. De stafleden van Greenpeace Nederland willen dat Husting alsnog zijn biezen pakt, omdat hij vorige maand in opspraak raakte toen bekend werd dat hij geregeld met het vliegtuig vanuit Luxemburg naar het kantoor in Amsterdam reisde.

Hustings baas, internationaal Greenpeace-directeur Kumi Naidoo, moet zich ‘op zijn positie beraden’, aldus de boze Nederlandse stafleden in een harde brief aan Husting en Naidoo persoonlijk. Het tweetal zou de milieuorganisatie ernstige schade hebben toegebracht.

De brief is intern verspreid onder medewerkers en door bijna alle belangrijke Nederlandse campagneleiders en stafleden ondertekend.

De handtekening van de Nederlandse directeur Sylvia Borren ontbreekt. Zij vindt de actie van haar personeel een ‘volksgerecht’ en stelt dat opstappen onnodig is. ” Ik hou niet van een volksberechting of heksenjacht. Het is mogelijk hier uit te komen zonder hun vertrek,” aldus Borren.

De boze stafleden wilden tegenover de krant hun brief niet nader toelichten.