Bladen

Mensen met een Mening – Woensdageditie

23-07-2014 20:22

“Het mooiste vond ik dat de minister op een zeker moment uit de zak van zijn colbert een zakdoek pakt. ” [..] “dit was een verfrommeld Edetje, dat bliksemsnel langs het neusgat werd gehaald, waarna Timmermans verder sprak: ‘ik geef u persoonlijk de verzekering dat we ons naar beste kunnen van onze verantwoordelijkheid zullen kwijten.’ Door dat verfrommelde zakdoekje wist ik het zeker. Deze man is echt.”

Dichter Erik Jan Harmens in de Volkskrant over Minister Timmermans, die toch ‘echt’ blijkt te zijn.

 

“De ongemakkelijke waarheid is dat het de identiteit van de staat Israël is, die aan de basis ligt van deze disproportie in belangstelling en strijdlustigheid. Als Israël een moslimstaat was, zou het Museumplein nooit vollopen. Maar Israël is een Joodse staat. De enige ter wereld.”

Sylvain Ephimenco in Trouw over de vraag waarom men niet woedend reageert op ISIS, maar wel op Israël.

 

“Mijn onderwijs over de gaven van de Heilige Geest had ik eerder moeten uitleggen vanuit bijbels perspectief. In plaats daarvan deelde ik met name mijn persoonlijke ervaringen. Wanneer ik dat meer vanuit het Woord had gedaan, was mijn uitleg sterker geweest en zonder anderen af te schrikken.”

Kees Goedhart legt op CIP.nl uit dat zijn persoonlijke ervaringen menig gelovige nogal afschrikken.

 

“Toen heb ik maar besloten de prullenbak in te pakken in papier, want dan is het ineens een gewone prullenbak. Die mag wel gewoon buiten staan”

Peter Aversteeg is ijscoman en heeft een groot ijsje ingepakt, omdat het dan volgens de gemeente geen groot ijsje is en dus wel op straat mag staan.

 

“Mijn vader vertelde dat hij contact had opgenomen met de docent en hem verteld heeft dat hij moest stoppen. We hebben toen twee maanden vaag contact gehad tot op een nacht toen hij erg veel gedronken had. Hij vertelde dat hij veel had gedronken en dat hij opgewonden was en of ik geen foto kon sturen. Ik heb toen hoogstens een beetje inkijk laten zien omdat ik niet meet durfde.”

Eigenlijk een vrij doorsnee Vivaforumpost van koetja1995