Ambassadeur: Israëlisch leger moet Nobelprijs voor de Vrede krijgen

23-07-2014 07:43

Volgens de Israëlische ambassadeur in Washington, Ron Dermer, zou het Israëlische leger (IDF) de Nobelprijs voor de Vrede moeten krijgen vanwege het ‘gereserveerde optreden’ van de militairen in de ‘strijd tegen Hamas’. Dit zei hij gisteravond tijdens een evenement, meldt het Belgische persbureau Belga.

Het evenement was georganiseerd door de Amerikaanse groep Verenigde Christenen voor Israël. Dermer sprak verder over het ‘recht op zelfbescherming’ van zijn land.

Dermer stelde ook dat de raketten die Hamas afschiet op Israël met het Duitse bombardement op Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog vergeleken konden worden.

Bij het grondoffensief en de daaraan voorafgaande luchtaanvallen zijn meer dan 600 Palestijnen omgekomen. Hieronder zitten opvallend veel kinderen.

De ambassadeur kreeg van aanwezige journalisten veel kritische vragen, waarna hij zijn opmerkingen wel iets afzwakte. Hij gaf toe dat Israël ‘niet perfect’ is en dat ‘ook wij fouten maken’. In zijn verdere betoog verving hij ook de Nobelprijs voor de Vrede door ‘de bewondering van de internationale gemeenschap’.

Via Twitter werd Dermer vanwege zijn opmerkingen met de grond gelijk gemaakt. Een Twitteraar vroeg zich af of er ook een Nobelprijs is voor verfoeilijke en verachtelijke uitspraken.