Binnenland

Bizarre ‘persoonsverwisseling’ in condoleanceregister MH17

21-07-2014 16:06

Het regionieuws van maandag 21 juli.

Bizarre faalactie in condoleanceregister

Een bizar bericht uit Volendam. In het condoleanceregister voor Cor Schilder en Neeltje Tol, zij kwamen om bij de vliegtuigramp met de MH17 in Oekraïne, heeft iemand zich voorgedaan als de moeder van Cor Schilder. Degene schreef: ” ‘s Middags was ik het nieuws aan het kijken toen er ineens in beeld kwam: ‘Vliegtuig Malaysia Airlines neergeschoten, geen overlevende.’ Ik schrok en dacht dat het waanzin was. Waarom heb ik ze laten gaan?”. Een nicht van Cor Schilder heeft de tekst uit het condoleanceregister laten verwijderen.

Dronken Pool van verdrinkingsdood gered

Tijmen en Mirella Roseboom uit Hengelo hebben afgelopen weekend het leven gered van een dronken pool. De man was in Noordwijk aan Zee stomdronken de zee ingewandeld en liep steeds verder het water in. Mirella deed vroeger aan reddingszwemmen en ging hem achterna. Toen ze eenmaal bij de man was aangekomen, was hij bewusteloos. Samen met enkele andere badgasten haalde ze hem uit het water. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Mirella zegt trots te zijn op haar daad: “Hoe vaak hoor je niet dat omstanders alleen maar toekijken?”

Journalisten krijgen in beslag genomen beelden terug

In mei moesten twee camerajournalisten hun beelden inleveren die zij schoten bij een inval op een woonwagenkamp. Zij hebben hun beelden inmiddels teruggekregen. Volgens de rechter-commissaris werd er gefilmd door de afscherming heen en werd er niet geluisterd naar het verzoek om geen beelden van mensen, voertuigen en politiewerk te maken. De journalisten stelden dat zij enkel op de openbare weg aan het filmen waren. De rechtszaak van de journalisten en de NVJ gaat overigens gewoon door, aangezien het om een “principiële kwestie” gaat. Ook eisen de journalisten een schadevergoeding.

Schoten gelost in Osdorp

In de Amsterdamse wijk Osdorp is gisteravond geschoten. Buurtbewoners belden rond 23.00 uur met de politie nadat zij schoten hadden gehoord. In een portiek op de H.Gerhardstraat werden enkele kogelinslagen gevonden. Er was geen spoor van slachtoffers of daders. De politie onderzoekt de zaak.

Wietse Beerens wint Scheldebeker

Wietse Beerens mag de Scheldebeker op zijn schouw zetten. De 27-jarige Tilburger legde de zwemwedstrijd af in 71 minuten en 51 seconden. Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden: bekijkt u vooral de video.

Jochie vast in reddingsboei

ROFL! Een jochie dat afgelopen zaterdag vermoedelijk met een reddingsboei van een sluis sprong, kwam klemvast te zitten in de boei. Hij dobberde naar de kant, waarna de havenmeester hem met een mes en een zaag uit zijn benaderde positie wist te bevrijden. Kijkt u vooral even naar de foto’s.

Schietpartij in Alphen aan den Rijn

Update 19.02 Bij winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is één man in zijn borst geschoten. Hij moest worden gereanimeerd. Het gaat om een ander winkelcentrum dan de plek waar Tristan van der Vlis in 2011 een bloedbad aanrichtte.

Een woordvoerder van de politie laat aan ThePostOnline weten dat er vermoedelijk een ruzie heeft plaatsgevonden tussen twee personen. Daarbij is één man zwaargewond geraakt. Omroep West meldt dat deze persoon inmiddels is overleden, maar dat kan de politie niet bevestigen. Er is een verdachte aangehouden en hij zit momenteel vast. Getuigen melden dat hij meerdere keren heeft geschoten. De politie onderzoekt de zaak en denkt vanavond met meer details naar buiten te kunnen komen.