Binnenland

Rowen (12) hield van breakdance en skateboarden

18-07-2014 15:49

De wereld – en wellicht Nederland in het bijzonder – is in de ban van de vliegramp met de MH17 in Oekraïne. Dat geldt ook voor de regionale media. Een overzicht.

Winschoten staat stil bij vliegramp

De Nacht van Winschoten zal vrijdagavond beginnen met een moment van stilte, om de slachtoffers van de vliegramp te herdenken. Vermoedelijk gebeurt dit na de tweede muziekact die op het programma staat, aangezien de muziek op dat moment nog vrij ingetogen is. Organisator Bert Vos hoopt dat het publiek het daardoor zo goed mogelijk meekrijgt.

Actiegroep stelt gepland protest uit

Actiegroep Storm Meeden zou actie gaan voeren tegen een grootschalig winmolenpark nabij Meeden, maar ziet daar door de vliegtuigramp vanaf. De groep vindt terughoudendheid moment een betere keuze en zegt de aandacht op dit moment niet te willen opeisen. De actie zal niet worden afgelast, maar enkel worden uitgesteld.

Mogelijk toch Drentse slachtoffers

Een rondvraag langs verschillende reisbureaus en een blik op sociale media leert RTV Drenthe dat er geen Drentse slachtoffers zijn gevallen bij de vliegramp. Toch heeft Drenthe wel een link met de ramp, aangezien Arie de Bruyn uit Beilen mogelijk een rol gaat spelen rondom de slachtoffers en nabestaanden. De Bruyn was eerder betrokken bij de identificatie van slachtoffers bij de vuurwerkramp in Enschede en de tsunami bij Thailand.
Update 15.58 RTV Drenthe meldt zojuist dat er mogelijk toch Drenten onder de slachtoffers zijn.

Jonge vrouw uit Almelo vermoedelijk onder de slachtoffers

RTV Oost maakt melding van het feit dat er waarschijnlijk een jonge vrouw uit Almelo is omgekomen bij de crash. Haar collega’s van een restaurant in de stad zijn nog in onzekerheid, maar gaan ervanuit dat ze hun collega hebben verloren. De vrouw plaatste op Facebook een foto van het vliegticket dat haar van Schiphol naar Kuala Lumpur had moeten brengen.

Jonge slachtoffers uit Almere

Ook Almere is getroffen door de ramp. Twee jongens uit Almere-Buiten zaten in het vliegtuig, zo bevestigt een familielid. Beide broertjes zijn geboren op Bali en waren onderweg naar Jakarta

Rowen (12) hield van breakdance en skateboarden

De 12-jarige Rowen nam onlangs als keizer in de musical afscheid van zijn basisschool. Hij was met zijn moeder en haar vriend onderweg naar Bali voor een vakantie. Op zijn basisschool stond hij bekend als een erg geliefde jongen. “Hij kon goed breakdancen en was een sociale opgewekte skater”, aldus de directeur van de basisschool tegen Omroep Gelderland.

Muzikanten mogen niet spelen bij Vierdaagse

De muzikanten die zouden spelen bij de Vierdaagse noemen het “erg jammer” dat zij niet mogen spelen bij de Vierdaagse. De een is begripvol, de ander vindt het overdreven. Ze zouden om 11.00 uur gaan spelen en hoorden kort daarvoor dat dat toch niet door zou gaan.

Ook geen bloemen bij Vierdaagse

Rouwbanden bij Ajax

Ajax-trainer Frank de Boer heeft de nabestaanden van de vliegtuigramp namens Ajax zijn medeleven betuigd. De club zal tijdens de twee oefenwedstrijden op het trainingskamp met rouwbanden spelen.