Binnenland

Protest tegen opblaaszwembadje voor flat in Tilburg

17-07-2014 16:13

Het regionieuws van deze warme 17 juli.

Fittie in Tilburg om opblaaszwembadje

Fittie in Tilburg. Bewoners van een flat aan de Kapelmeersterlaan hebben een zwembad op het grasveld voor de flat gezet. Van de veertig bewoners hebben vier bezwaar aangetekend bij de huismeester. Het zwembad is gevuld met water uit een gezamenlijke kraan en kost omgerekend twaalf cent per huishouden. De klagers trekken dit bijzonder slecht en vinden bovendien dat de kinderen lawaaioverlast veroorzaken. Wij willen benadrukken dat dit géén klein leed is.

NU niet verder met OOG RTV

NU.nl stopt de samenwerking met de organisatie van lokale omroepen (OLON). Dat schrijft het Groningse OOG TV, dat onderdeel is van OLON. NU.nl voert momenteel een pilot uit wat betreft regionieuws. Die gaat onvermoeid voor, maar de aan OLON gelieerde media zouden veelal te weinig kwaliteit bieden. Behalve OOG TV, aldus OOG TV.

Voorn gaat elders basketballen

Jessey Voorn vertrekt bij basketbalclub Stichting Prof Basketbal Groningen. De Guard (24) gaat niet in op het aanbod zijn aflopende contract te verlengen. Na het kampioenschap van afgelopen jaar zei Voorn nog graag te blijven. Mogelijk heeft de financiële positie van de club te maken met de keus van Voorn. Waar hij zijn carrière voortzet is nog onduidelijk.

Pelsrob heeft drie vrouwtjes

Pelsrob Quito (7) heeft kennis gemaakt met zijn drie vrouwen in Dierenpark Emmen. Quito is overgekomen uit een dierentuin in het Engelse Bristol. De dames Fee, Baby Blue en Aruna kwamen uit Duitsland naar het Dierenpark toe. Volgens RTV Drenthe snuffelen de beesten wat aan elkaar, maar is er verder nog weinig wederzijdse interesse. Het is voorlopig dan ook nog even afwachten wanneer Quito voor nageslacht gaat zorgen.

Zo herinnert u zich zalencentrum Concordia

Enkele dagen geleden brandde zalencentrum Concordia in Pekela tot de grond toe af. U las dat in deze rubriek. PrachtigPekela heeft nu een topic gemaakt met alle hoogtepunten van Concordia en die willen wij u vanzelfsprekend niet onthouden: The Day After… herinneringen aan Zalencentrum Concordia.

Reinder Nummmerdor heeft lekker thuis geslapen

Beachvolleyballer heeft gisteravond “lekker thuis geslapen”. Dat vertelt de routinier aan Omroep Gelderland. Hij doet met zijn nieuwe partner Steven van der Velde mee aan de Grand Slam Beachvolley in Apeldoorn. Het duo wil graag punten scoren hun spel ontwikkelen.

Politie schiet man in been

In Almere heeft de politie een verwarde man in zijn been geschoten. Hij zou bekenden van hem hebben bedreigd, richtte vernielingen aan in zijn woning en vernielde de motorkap van een politieauto met een schroevendraaier. Daarna probeerde hij agenten te lijf gaan. Ooggetuigen melden dat er drie schoten zijn gelost.

Brand in Kortenhoef

In Kortenhoef – om precies te zijn aan de Kortenhoefsedijk – heeft vanmiddag een grote brand uitgebroken in een autospuiterij. Er zijn twee gewonden gevallen, waarvan één naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden. Inmiddels is de brand onder controle.